Zelfsturende teams

  • Doe inzichten op over hoe een zelfsturend team effectief kan zijn;
    Doe inzichten op over hoe een zelfsturend team effectief kan zijn;
  • Ontdek welke processen en individuele talenten en kwaliteiten van teamleden hiertoe kunnen leiden.
    Ontdek welke processen en individuele talenten en kwaliteiten van teamleden hiertoe kunnen leiden.
Informatie aanvragen

Hoe jullie krachten en kwaliteiten kunnen bijdragen aan het grotere geheel!

Een zelfsturend team: medewerkers krijgen veel ruimte het werk zo in te richten om hun zelfgestelde doelen te behalen, managers hebben minder een controlerende taak en er wordt minder geleund op structuren en regels. Dit klinkt ideaal. Toch blijkt het concept ‘zelfsturend team’ niet altijd succesvol te zijn.

Op internet zijn heel wat artikelen te vinden met titels als ‘Waarom zelfsturende teams toch niet altijd werken’ en ‘Invoering van zelfsturende teams een mislukte hype’. In deze training bewijzen we het tegendeel. Zelfsturende teams kunnen wel dégelijk werken, maar dan moet je wel weten hoe het proces van zelforganisatie verloopt en welke praktische vaardigheden hierbij komen kijken. Dat leer je dan ook in deze training!

Wat gaan we precies doen?

Een team is niet van de een op andere dag zelfsturend en zelfstandig. Hier komt een gedegen aanpak bij kijken. In deze training besteden we hier veel aandacht aan. Daarnaast zoeken we antwoorden op de vragen: wat is een zelfsturend team precies? Wat maakt ons team een zelfsturend team? En wat zijn de voorwaarden om ons team effectief te laten functioneren?We staan stil bij het fasenmodel van teamontwikkeling, waardoor je inziet dat de effectiviteit van jouw team afhangt van bijvoorbeeld: de kennis die er is over de gezamenlijke doelen, de talenten die elk teamlid bezit en de mate waarin er samen wordt gewerkt. Je ontdekt hoe belangrijk het is om vertrouwen te hebben in de kracht van ieder teamlid. Daarnaast kijken we naar de organisatorische kant van het ontwikkelen en begeleiden van een zelfsturend team. Niks is namelijk zo ineffectief als een team dat niet weet wat er van hen verwacht wordt. Ook kijken we naar bekende valkuilen van zelfsturende teams en tips om deze valkuilen te vermijden.Ontdek wat dit onderwerp voor jou kan betekenen binnen een verdiepende training (2 dagen) of laagdrempelige workshop (1 dag/1 dagdeel).

Kom interactie!

Zin om interactie te komen? Kijk eerst nog even rond op interactietrainingen.nl of vraag direct deze training aan via onderstaand formulier.

Dit heb je bereikt na de training

Na de training:
Zie je in hoe jouw zelfsturend team effectief kan werken én hoe leuk dit kan zijn:
Weet je welke fasen je hierin moet doorlopen;
Kun je de kwaliteiten en krachten van teamleden hiervoor inzetten;
Kun je straks in jouw zelfsturend team de resultaten behalen die je voor ogen hebt!

Direct informatie aanvragen

Naam*

E-mailadres of telefoonnummer*

Eventuele opmerkingen


Bekijk ook deze mogelijkheden

Speciaal voor teams

Bij onze trainingen, speciaal geselecteerd voor teams, staat jouw team centraal. We kijken naar de uitdagingen en stemmen daar het trainingsaanbod op af.

Speciaal voor managers

Hoe leid jij een verandering en hoe ga je ermee om als medewerkers weerstand vertonen? Onze trainingen, speciaal geselecteerd voor management, helpen je op weg.

Liever individueel?

Wij bieden onze trainingen ook in (online) workshops aan. Zo kun jij je inschrijven op een datum die jou past.

Anderen over Interactie Trainingen

Bedrijven die je voorgingen

Online zijn wij net zo gek van interactie!
Alle trainingen die je op onze website ziet, kunnen wij zowel op locatie (als dit mogelijk is in verband met de vereiste coronamaatregelen) als online aanbieden. Ook verzorgen wij hybride trainingen (een mix van trainingsmomenten op locatie én online). Hoe kunnen we jou het beste op weg helpen?
Oké!