Organisatiegedrag en veranderprocessen

  Informatie aanvragen

  Van weerstand naar enthousiasme

  Elke organisatie heeft z’n eigen typerende regels en gewoontes. Op de een of andere manier weet iedereen precies hoe ze zich moeten gedragen, zonder dat het ooit duidelijk is uitgelegd. Ieder organisatieled kent zijn taak en rol binnen de organisatie en handelt daarnaar.

  Maar soms komt daar een verschuiving in. De regels passen niet meer, mensen voelen de behoefte om anders te gaan handelen. Time for a change! Hoe kun jij als manager er in zo’n situatie voor zorgen dat deze verandering dan soepel verloopt? Wat doe je bij weerstand en wat zorgt ervoor dat medewerkers enthousiast meedoen met de verandering?

  Dit – en nog veel meer – leer je tijdens deze training!

  Wat gaan we precies doen?

  We nemen jouw organisatie onder de loep: wat is de visie van de organisatie? Wat willen ze veranderen? Voor wie verandert er het meest?Vervolgens kijken we goed naar het acht-stappenplan van Kotter. Hierin staan acht verschillende stappen die je moet doorlopen om voor een succesvolle verandering binnen je organisatie te kunnen zorgen. De eerste stap is om een gevoel van noodzaak te creëren. Vervolgens ga je een coalitie vormen en ontwikkel je een veranderplan. Daarna communiceer je de verandering naar de medewerkers toe en maak je randvoorwaarden.Verder zoek je naar successen op korte termijn en ga je daarnaar handelen. Het hele veranderplan moet worden doorgezet en pas dan is het plan uiteindelijk onderdeel van de organisatiecultuur.Wat is tijdens deze stappen belangrijk om te doen, om deze zo goed en soepel mogelijk door te lopen? Hoe kun jij daarbij helpen?Als je een veranderproces uitlegt in stappen, klinkt dit heel logisch. Maar als je ooit zoiets eerder hebt meegemaakt, weet je dat je waarschijnlijk ook te maken krijgt met weerstand. Sommige medewerkers zullen bijvoorbeeld denken dat vroeger ‘alles beter was’. En dat de verandering niet nodig is, omdat het goed is zoals het nu gaat.Bij weerstand is het belangrijk dat medewerkers weten wat de verandering is, de verandering willen én de verandering aankunnen. Dit zijn onderdelen van het WWK-model. Hoe zorgt een duidelijk beeld hebben van de verandering ervoor dat weerstand kleiner wordt? Hoe zorg je ervoor dat mensen enthousiast worden van verandering? Hebben jouw medewerkers alle middelen om mee te kunnen gaan met de verandering? En wat voor rol kun jij hierin spelen?Ontdek wat dit onderwerp voor jou kan betekenen binnen een verdiepende training (2 dagen) of laagdrempelige workshop (1 dag/1 dagdeel).

  Kom interactie!

  Zin om interactie te komen? Kijk eerst nog even rond op interactietrainingen.nl of vraag direct deze training aan via onderstaand formulier.

  Dit heb je bereikt na de training

  Na de training:
  Ben je je bewust van de gewoontes binnen jouw organisatie;
  Heb je een duidelijk beeld van waarom deze verandering belangrijk is;
  Zie je in wat belangrijk is in het omgaan met weerstand en wat jij hierin kunt doen;
  Weet jij wat jij kunt doen om je medewerkers effectief door de verandering heen te helpen.

  Direct informatie aanvragen

  Naam*

  E-mailadres of telefoonnummer*

  Eventuele opmerkingen


  Bekijk ook deze mogelijkheden

  Speciaal voor teams

  Bij onze trainingen, speciaal geselecteerd voor teams, staat jouw team centraal. We kijken naar de uitdagingen en stemmen daar het trainingsaanbod op af.

  Speciaal voor managers

  Hoe leid jij een verandering en hoe ga je ermee om als medewerkers weerstand vertonen? Onze trainingen, speciaal geselecteerd voor management, helpen je op weg.

  Liever individueel?

  Wij bieden onze trainingen ook in (online) workshops aan. Zo kun jij je inschrijven op een datum die jou past.

  Anderen over Interactie Trainingen

  Bedrijven die je voorgingen

  Online zijn wij net zo gek van interactie!
  Alle trainingen die je op onze website ziet, kunnen wij zowel op locatie (als dit mogelijk is in verband met de vereiste coronamaatregelen) als online aanbieden. Ook verzorgen wij hybride trainingen (een mix van trainingsmomenten op locatie én online). Hoe kunnen we jou het beste op weg helpen?
  Oké!