Timemanagement: doe het met aandacht

  • Leer bewust keuzes maken in de tijd waarover je beschikt: prioriteiten stellen op basis van wat je belangrijk vindt in het leven en dat wat urgent is;
    Leer bewust keuzes maken in de tijd waarover je beschikt: prioriteiten stellen op basis van wat je belangrijk vindt in het leven en dat wat urgent is;
  • Ervaar hoe je je tijd optimaler kunt indelen en kunt loslaten wanneer de situatie daarom vraagt.
    Ervaar hoe je je tijd optimaler kunt indelen en kunt loslaten wanneer de situatie daarom vraagt.
  • Ervaar wat aandacht met jou en je omgeving doet.
    Ervaar wat aandacht met jou en je omgeving doet.
Informatie aanvragen

Vind meer balans en leer je tijd optimaal in te delen

Iedereen lijkt altijd wel druk bezig te zijn. Iemand staat op met de telefoon in z’n hand, checkt z’n mail, flanst snel even een ontbijtje in elkaar, fietst zo snel mogelijk naar z’n werk, bereidt daar een vergadering voor, werkt keihard aan een deadline en organiseert nog even een teamuitje. Dat terwijl thuis het huishouden op ‘m wacht, hij nog boodschappen moet halen, er een cadeautje moet komen voor een verjaardag. En oh ja, hij moet eigenlijk ook nog even sporten, ergens tussendoor..

Tijd voelt als een schaars goed. Herkenbaar? Je loopt vaak achter de feiten aan en bent voor je gevoel nooit ‘klaar’, waardoor je steeds gejaagd bent. Hierdoor doe je vaak veel dingen tegelijkertijd, zonder dat je erbij stilstaat of het echt nuttig is wat je doet en of dit aansluit bij dat wat jij écht belangrijk vindt.

Timemanagement – of beter gezegd: aandachtsmanagement – kan in deze drukke tijden heel wat voor je opleveren. Wil je ook ervaren hoe je je tijd optimaal in kunt delen? Hoe je in de flow komt en kunt focussen op wat jij belangrijk vindt? Wil je leren loslaten en een goede balans vinden tussen jouw werk en privé-leven? Maak dan wat tijd vrij in je volle agenda voor deze training!

Wat gaan we precies doen?

Geef aandacht aan dat wat je belangrijk vindt in het leven: dat is de basis van deze training. We kijken hierbij zowel naar situaties binnen je werk- en privé-leven, want timemanagement is levenskunst! Wat is drukte precies en wat is ‘druk zijn’ nu eigenlijk? Wat zijn de oorzaken van jouw waargenomen drukte? We staan ook stil bij persoonlijk leiderschap: hoe pak jij de regie op jouw leven, jouw werk en jouw tijd? Hoe kun jij de situaties waar jij invloed op kunt uitoefenen vergroten? Je leert om te beginnen met het einde voor ogen en prioriteiten stellen naar urgentie en belangrijkheid. Ook ervaar je hoe de ‘Getting Things Done’-methode van David Allen werkt. Hoe je het beste om kunt gaan met prikkels van buitenaf, hoe je systematisch in de flow kunt komen en hoe je taken kunt delegeren. Tijd nemen voor ontspanning is ook iets waar we uitvoerig bij stilstaan. Wat is ontspanning voor jou? Hoe kun je meer uit je ontspanning halen? Hoe plan je ontspanningstijd voor jezelf in? En hoe kun je loslaten? We gebruiken hierbij mindfulness en ontspanningsoefeningen. Concrete tips en tricks over omgaan met mail, telefoons en social media vormen de kers op de taart! Ontdek wat dit onderwerp voor jou kan betekenen binnen een verdiepende training (2 dagen) of laagdrempelige workshop (1 dag/1 dagdeel).

Kom interactie!

Zin om interactie te komen? Kijk eerst nog even rond op interactietrainingen.nl of vraag direct deze training aan via onderstaand formulier.

Dit heb je bereikt na de training

Na de training:
Weet je wat je belangrijk vindt in het leven;
Kun je op basis van deze waarden je tijd optimaler indelen;
Weet je hoe je kunt ontspannen en loslaten;
Kun je een betere balans tussen je werk- en privéleven vinden;
Weet je wat jouw energiegevers én energievreters zijn;
Kun je dat wat je doet doen met aandacht;
Lukt het je beter om in de ‘flow’ te komen;
Voel je je weer opgeladen, voor een leven vol energie!

Direct informatie aanvragen

Naam*

E-mailadres of telefoonnummer*

Eventuele opmerkingen

Bekijk ook deze mogelijkheden

Speciaal voor teams

Bij onze trainingen, speciaal geselecteerd voor teams, staat jouw team centraal. We kijken naar de uitdagingen en stemmen daar het trainingsaanbod op af.

Speciaal voor managers

Hoe leid jij een verandering en hoe ga je ermee om als medewerkers weerstand vertonen? Onze trainingen, speciaal geselecteerd voor management, helpen je op weg.

Liever individueel?

Wij bieden onze trainingen ook in (online) workshops aan. Zo kun jij je inschrijven op een datum die jou past.

Anderen over Interactie Trainingen

Bedrijven die je voorgingen

Online zijn wij net zo gek van interactie!
Alle trainingen die je op onze website ziet, kunnen wij zowel op locatie (als dit mogelijk is in verband met de vereiste coronamaatregelen) als online aanbieden. Ook verzorgen wij hybride trainingen (een mix van trainingsmomenten op locatie én online). Hoe kunnen we jou het beste op weg helpen?
Oké!