Teamrollen en persoonlijkheden

  • Krijg overzicht over de verschillende rollen binnen jullie team;
    Krijg overzicht over de verschillende rollen binnen jullie team;
  • Raak bewust van hoe jullie team in elkaar zit;
    Raak bewust van hoe jullie team in elkaar zit;
  • Ontdek hoe jullie de rollen binnen jullie team het beste kunnen inzetten op de werkvloer.
    Ontdek hoe jullie de rollen binnen jullie team het beste kunnen inzetten op de werkvloer.
Informatie aanvragen

Ontdek ‘how you roll’ – en hoe je daar het beste uit kunt halen

Hoe kun je nou het allerbeste uit jullie team halen? Om een goed antwoord op die vraag te kunnen geven, is het belangrijk om te weten welke rollen en persoonlijkheden er precies binnen jullie groep schuilen. Waar liggen jullie krachten en wat mag nog meer ontwikkeld worden? Wat zorgt er eigenlijk voor dat een groep succesvol is? Hoe kunnen jullie elkaar zo goed mogelijk aanvullen?

Als jullie benieuwd zijn hoe jullie team precies in elkaar steekt en hoe je het beste uit jullie rollen en persoonlijkheden kunt halen, dan is deze training voor jullie een aanwinst!

Wat gaan we precies doen?

Allereerst kijken we naar het fenomeen groepen. Wat maakt een groep succesvol? Wat herkennen jullie daaruit in jullie eigen team? We kijken ook naar de verschillende rollen die er binnen een team kunnen bestaan. Welke rollen zijn dat en wie vervult welke rol binnen jullie team? Wat zijn de uitdagingen van deze rollen en waar liggen de krachten? Hoe kun je elkaar op die manier optimaal aanvullen? We zoomen ook in op de verschillende persoonlijkheden binnen jullie team. Hoe zijn de verschillende persoonlijkheden binnen jullie team opgebouwd? Welk voordeel heeft welke persoonlijkheid op de werkvloer? Hoe kunnen jullie alle persoonlijkheden op zo’n manier neerzetten, dat alle teamleden elkaar aanvullen? Door middel van (onder andere) Belbins theorie over groepsrollen, krijgen jullie inzicht in welke rollen binnen jullie team op dit moment worden aangenomen. En in hoe jullie team deze rollen het beste kan inzetten. Verder pakken we de Myers-Briggs Type Indicator en Big 5 erbij, om te kijken welke werktypes er allemaal binnen jullie team zitten. Welke soorten analisten zitten er bijvoorbeeld binnen jullie team? En hoe kunnen die het beste samenwerken met de verkenners? Met DISC kijken we tenslotte naar de manier waarop jullie samenwerken en communiceren. Met al deze informatie samen, maken we een analyse van jullie team. Waar liggen jullie krachten? Wat kunnen jullie verder nog ontwikkelen en hoe doen jullie dat? Jullie eindigen deze training op die manier met een duidelijk inzicht in welke rollen er binnen jullie team vervuld worden en hoe jullie deze het beste naar voren halen. Je leert elkaar beter te begrijpen, en weet beter hoe je kan inspelen op behoeften van jezelf en van anderen, je geeft jezelf en anderen meer de ruimte om te ontplooien en te ontwikkelen en leert hiermee optimaal samen te werken. Ontdek wat dit onderwerp voor jou kan betekenen binnen een verdiepende training (2 dagen) of laagdrempelige workshop (1 dag/1 dagdeel).

Kom interactie!

Zin om interactie te komen? Kijk eerst nog even rond op interactietrainingen.nl of vraag direct deze training aan via onderstaand formulier.

Dit heb je bereikt na de training

Na de training:
Hebben jullie inzicht in de verschillende rollen en persoonlijkheden binnen jullie team;
Kunnen jullie deze herkennen en goed inzetten op de werkvloer;
Begrijpen jullie elkaar beter;
Weten jullie hoe je beter kunt inspelen op de behoeften van jezelf en van anderen;
Zijn jullie in staat jezelf en anderen meer de ruimte te geven om zichzelf te ontplooien;
Zijn jullie je bewust van hoe jullie team handelt in veelvoorkomende situaties en wat het effect daarvan is;
Zien jullie hoe jullie team zich verder kan ontwikkelen tot een team waarbij alle talenten tot hun recht komen. En hoe jullie daarmee het beste uit jullie team halen!

Direct informatie aanvragen

Naam*

E-mailadres of telefoonnummer*

Eventuele opmerkingen

Bekijk ook deze mogelijkheden

Speciaal voor teams

Bij onze trainingen, speciaal geselecteerd voor teams, staat jouw team centraal. We kijken naar de uitdagingen en stemmen daar het trainingsaanbod op af.

Speciaal voor managers

Hoe leid jij een verandering en hoe ga je ermee om als medewerkers weerstand vertonen? Onze trainingen, speciaal geselecteerd voor management, helpen je op weg.

Liever individueel?

Wij bieden onze trainingen ook in (online) workshops aan. Zo kun jij je inschrijven op een datum die jou past.

Anderen over Interactie Trainingen

Bedrijven die je voorgingen

Online zijn wij net zo gek van interactie!
Alle trainingen die je op onze website ziet, kunnen wij zowel op locatie (als dit mogelijk is in verband met de vereiste coronamaatregelen) als online aanbieden. Ook verzorgen wij hybride trainingen (een mix van trainingsmomenten op locatie én online). Hoe kunnen we jou het beste op weg helpen?
Oké!