Succesvol samenwerken

  • Ontdek hoe jullie team op dit moment precies samenwerkt;
    Ontdek hoe jullie team op dit moment precies samenwerkt;
  • Krijg meer inzicht in hoe het bij jullie zit met de elementen vertrouwen, conflicten oplossen, commitment, verantwoordelijkheid nemen en gaan voor een gezamenlijk resultaat binnen jullie team;
    Krijg meer inzicht in hoe het bij jullie zit met de elementen vertrouwen, conflicten oplossen, commitment, verantwoordelijkheid nemen en gaan voor een gezamenlijk resultaat binnen jullie team;
  • Zie in hoe jullie deze elementen kunnen beïnvloeden, zodat jullie als groep succesvoller kunnen gaan samenwerken.
    Zie in hoe jullie deze elementen kunnen beïnvloeden, zodat jullie als groep succesvoller kunnen gaan samenwerken.
Informatie aanvragen

Optimaliseer jullie teamwork

‘Teamwork makes the dream work!’ Oké, deze uitspraak is misschien wat afgezaagd. Maar er zit wel een flinke kern van waarheid in. Goede resultaten behalen als team valt of staat met de manier waarop jullie met elkaar samenwerken.

Tijdens deze training leggen we daarom de focus op de manier van samenwerken binnen jullie team. Hoe is bijvoorbeeld de sfeer? Voelt ieder teamlid zich veilig? Hoe communiceren jullie met elkaar? Voelt iedereen zich verantwoordelijk en gemotiveerd genoeg? Staan alle neuzen dezelfde kant op?

Jullie ontdekken niet alleen wat er op dit moment binnen jullie team gebeurt, maar vooral ook hoe je ervoor kunt zorgen dat jullie (nog) succesvoller gaan samenwerken. Aan welke knoppen kunnen jullie draaien, zodat jullie de resultaten gaan boeken die jullie voor ogen hebben?

Wat gaan we precies doen?

We gaan kijken wat jullie kunnen doen om de samenwerking binnen jullie team te versterken. Wat gaat er al goed? En waar komt dit door? En wat is er nodig om daar te komen waar jullie als team heen willen? We gaan hierbij aan de slag met verschillende modellen, zoals DISC en MBTI. Daarnaast duiken we in de verschillende fases uit het teamdoelmatigheidsmodel: vertrouwen, conflicten oplossen, commitment, verantwoordelijkheid nemen en gaan voor een gezamenlijk resultaat binnen jouw team. Neem bijvoorbeeld het element vertrouwen. In hoeverre stelt iedereen zich kwetsbaar op naar elkaar? Voelt de sfeer veilig voor jullie? Als er een veilige sfeer heerst, kan dat er namelijk voor zorgen jullie als team open naar elkaar durven zijn. Wat het teamwork weer kan optimaliseren. Verder is het bijvoorbeeld ook belangrijk om te weten in hoeverre jullie je mening durven te uiten. Als iemand bijvoorbeeld vindt dat een collega op een bepaald vlak niet goed genoeg functioneert, maar daar niks over durft te zeggen, dan heeft dit uiteindelijk z’n weerslag op het hele team. Want je bent als groep afhankelijk van elkaar. En juist daarin schuilen weer heel veel mooie kansen voor het verbeteren van jullie onderlinge samenwerking - en daarmee de prestaties die jullie als team leveren! Ontdek wat dit onderwerp voor jou kan betekenen binnen een verdiepende training (2 dagen) of laagdrempelige workshop (1 dag/1 dagdeel).

Kom interactie!

Zin om interactie te komen? Kijk eerst nog even rond op interactietrainingen.nl of vraag direct deze training aan via onderstaand formulier.

Dit heb je bereikt na de training

Na de training:
Weten jullie wat jullie specifiek kunnen doen om de samenwerking binnen jullie team te verbeteren;
Zien jullie op welke vlakken binnen jullie team meer aandacht mag komen;
Weten jullie hoe jullie deze elementen kunnen beïnvloeden, zodat jullie als team optimaal kunnen gaan samenwerken;
Lukt het jullie - door als team optimaal samen te werken - makkelijker om de best mogelijke resultaten te boeken!

Direct informatie aanvragen

Naam*

E-mailadres of telefoonnummer*

Eventuele opmerkingen

Bekijk ook deze mogelijkheden

Speciaal voor teams

Bij onze trainingen, speciaal geselecteerd voor teams, staat jouw team centraal. We kijken naar de uitdagingen en stemmen daar het trainingsaanbod op af.

Speciaal voor managers

Hoe leid jij een verandering en hoe ga je ermee om als medewerkers weerstand vertonen? Onze trainingen, speciaal geselecteerd voor management, helpen je op weg.

Liever individueel?

Wij bieden onze trainingen ook in (online) workshops aan. Zo kun jij je inschrijven op een datum die jou past.

Anderen over Interactie Trainingen

Bedrijven die je voorgingen

Online zijn wij net zo gek van interactie!
Alle trainingen die je op onze website ziet, kunnen wij zowel op locatie (als dit mogelijk is in verband met de vereiste coronamaatregelen) als online aanbieden. Ook verzorgen wij hybride trainingen (een mix van trainingsmomenten op locatie én online). Hoe kunnen we jou het beste op weg helpen?
Oké!