Een positieve aanspreekcultuur

 • Ontdek welke factoren van invloed zijn op het ontstaan en/of het onderhouden van een aanspreekcultuur;
  Ontdek welke factoren van invloed zijn op het ontstaan en/of het onderhouden van een aanspreekcultuur;
 • Zie hoe jullie een veilige basis kunnen creëren waar teamleden goed dingen durven te delen - en hoe je hierin zelf de eerste stap kunt zetten
  Zie hoe jullie een veilige basis kunnen creëren waar teamleden goed dingen durven te delen - en hoe je hierin zelf de eerste stap kunt zetten
 • Leer hoe jouw team het beste feedback kan geven;
  Leer hoe jouw team het beste feedback kan geven;
 • Leer feedback ook te zien als een cadeautje;
  Leer feedback ook te zien als een cadeautje;
 • Stap uit oude patronen en creëer met elkaar een positief klimaat waarin teamleden het waarderen om elkaar aan te spreken op gedrag.
  Stap uit oude patronen en creëer met elkaar een positief klimaat waarin teamleden het waarderen om elkaar aan te spreken op gedrag.
Informatie aanvragen

Van een veilig klimaat naar positiever samenwerken

Je herkent het misschien wel: een cultuur binnen een team waarin er meer over elkaar gepraat wordt, dan met elkaar. Een klimaat waarin er niet uitgesproken wordt waar teamleden tegenaan lopen – en ook niet wat er heel goed gaat.

Gebeurt dit binnen jouw team? Zijn jullie benieuwd waar dit in jullie geval aan ligt? En willen jullie graag groeien naar een zogenoemde aanspreekcultuur, waarbij er een positiever werkklimaat ontstaat? Dan zitten jullie goed bij deze training.

Wat gaan we precies doen?

Tijdens deze training duiken we in de context van jouw team, zodat we beter weten waardoor de huidige cultuur is ontstaan. We analyseren eerst op welke manier er op dit moment met elkaar wordt omgegaan binnen jouw team. Hoe wordt er nu feedback gegeven verwerkt en ontvangen? Wat zijn normen en overtuigingen, zowel impliciet als expliciet? Wat zijn de gewoontes binnen jouw team en wat zou je daarin willen veranderen, als het gaat om het aanspreken op gedrag?Verder kijken we naar een aantal belangrijke factoren die binnen ieder team binnen iedere organisatie een positieve bijdrage kunnen leveren aan het ontstaan van een aanspreekcultuur. Bij feedback geven en ontvangen is een bepaalde mate van veiligheid bijvoorbeeld heel belangrijk. Dat jij voelt dat het oké is om een ander aan te spreken. Maar hoe creëer je nou samen met elkaar zo’n veilig klimaat? Dat is helemaal afhankelijk van de context binnen jouw team. Daarom zoomen we hier tijdens de training verder op in en stippen we bepaalde basisvoorwaarden aan. Waaronder het belang van een veilige sfeer creëren, waar mensen de ruimte voelen om te delen. En waarin jij de eerste stap durft te zetten. Daarnaast is het ook goed om duidelijke afspraken te maken onderling en elkaar de ruimte geven om te oefenen met het aanspreken op gedrag.We gaan aan de slag met diverse methodieken en tools op het gebied van elkaar aanspreken en het geven van feedback. Daarnaast ervaar je aan den lijve dat het geven en het ontvangen van feedback iets heel opbouwends kan zijn, waar jij de rest van je (werk)leven iets aan kan hebben!Ontdek wat dit onderwerp voor jou kan betekenen binnen een verdiepende training (2 dagen) of laagdrempelige workshop (1 dag/1 dagdeel).

Kom interactie!

Zin om interactie te komen? Kijk eerst nog even rond op interactietrainingen.nl of vraag direct deze training aan via onderstaand formulier.

Dit heb je bereikt na de training

Na de training:
Weten jullie hoe je opbouwend feedback kunt geven en ontvangen;
Zie je ieders bijdrage aan het creëren van een aanspreekcultuur;
Komen jullie steeds dichterbij een klimaat waarin fijn met elkaar samengewerkt wordt, binnen een veilige en vertrouwde sfeer;
Kunnen jullie op een positievere manier met elkaar omgaan, wat uiteindelijk zorgt voor prettiger en optimaler samenwerken en daarmee mooiere teamresultaten.

Direct informatie aanvragen

Naam*

E-mailadres of telefoonnummer*

Eventuele opmerkingen

Bekijk ook deze mogelijkheden

Speciaal voor teams

Bij onze trainingen, speciaal geselecteerd voor teams, staat jouw team centraal. We kijken naar de uitdagingen en stemmen daar het trainingsaanbod op af.

Speciaal voor managers

Hoe leid jij een verandering en hoe ga je ermee om als medewerkers weerstand vertonen? Onze trainingen, speciaal geselecteerd voor management, helpen je op weg.

Liever individueel?

Wij bieden onze trainingen ook in (online) workshops aan. Zo kun jij je inschrijven op een datum die jou past.

Anderen over Interactie Trainingen

Bedrijven die je voorgingen

Online zijn wij net zo gek van interactie!
Alle trainingen die je op onze website ziet, kunnen wij zowel op locatie (als dit mogelijk is in verband met de vereiste coronamaatregelen) als online aanbieden. Ook verzorgen wij hybride trainingen (een mix van trainingsmomenten op locatie én online). Hoe kunnen we jou het beste op weg helpen?
Oké!