Piek met groepsdynamiek

 • Ontdek welke processen er zich in een groep kunnen afspelen;
  Ontdek welke processen er zich in een groep kunnen afspelen;
 • Leer deze processen optimaal te beïnvloeden;
  Leer deze processen optimaal te beïnvloeden;
 • Kom alles te weten over onder andere communicatie in groepen, leiderschap, macht en besluitvorming;
  Kom alles te weten over onder andere communicatie in groepen, leiderschap, macht en besluitvorming;
 • Ontdek hoe jullie als groep het beste beslissingen nemen;
  Ontdek hoe jullie als groep het beste beslissingen nemen;
 • Creëer een constructieve manier van samenwerken.
  Creëer een constructieve manier van samenwerken.
Informatie aanvragen

Hoe jullie team een optimale groep kan vormen

De mens is een sociaal wezen. We zitten daarom van nature graag in een groep – zoals in jouw team. Maar waar mensen zijn, gebeurt wat. Dat maakt een groep niet statisch, maar dynamisch.

Groepsdynamica gaat hierover. Wat gebeurt er nou binnen zo’n groep? Hoe gaan jullie als teamleden bijvoorbeeld met elkaar en jullie werk om? Hoe maken jullie beslissingen? Wie neemt er de leiding? En hoe kun je dit soort processen beïnvloeden en optimaliseren?

Als jullie benieuwd zijn hoe de groepsdynamica is binnen jullie team én hoe je ervoor zorgt dat jullie team een optimale groep gaat vormen, dan is dit een hele interessante training voor jullie.

Wat gaan we precies doen?

Groepsdynamica gaat over de processen die zich in een groep kunnen afspelen en hoe je die processen kunt beïnvloeden. Hierbij is het allereerst heel waardevol om te ontdekken wat er precies binnen jullie team gebeurt. Thema’s die hierbij voorbijkomen zijn onder andere:
 • Communiceren in groepen
 • Leiderschap
 • Macht en
 • Besluitvorming
We zoomen daarbij in op het groepsklimaat binnen jullie team en de omgeving. Hoe gaan jullie met elkaar om?Aan de hand van deze vier thema’s bekijken we hoe we de processen binnen jullie groep kunnen gaan beïnvloeden en optimaliseren. Hier is geen vaste tactiek voor, want iedere groep is anders. Daarom kijken we tijdens deze training aan welke knoppen we kunnen gaan draaien.Vragen die hierbij onder andere beantwoord worden, zijn: hoe kunnen we de communicatie binnen jullie team verbeteren? Hoe is de machtsverdeling? Hoe kunnen jullie beter knopen doorhakken? Wordt ieder teamlid hierin bijvoorbeeld meegenomen? Welke leiderschapsstijl heerst er binnen jullie team? Is deze stijl effectief binnen de groep? En sluit deze aan bij de doelen die jullie als team willen behalen?Macht heeft ook een grote invloed op verschillende soorten relaties. Wat voor een soorten macht schuilen er binnen jullie team? Is deze macht gezond voor de groepsdynamica?Bovendien zijn er enkele kenmerken die ervoor zorgen dat een groep effectief besluiten kan nemen. In hoeverre wordt er binnen jullie team gebruik gemaakt van alle mogelijkheden? En in hoeverre wordt de beschikbare tijd binnen jullie team goed besteed? We duiken er samen in en komen met een hoop waardevolle antwoorden weer boven!Ontdek wat dit onderwerp voor jou kan betekenen binnen een verdiepende training (2 dagen) of laagdrempelige workshop (1 dag/1 dagdeel).

Kom interactie!

Zin om interactie te komen? Kijk eerst nog even rond op interactietrainingen.nl of vraag direct deze training aan via onderstaand formulier.

Dit heb je bereikt na de training

Na de training:
Zien jullie duidelijk hoe de groepsdynamica op dit moment binnen jullie team is;
Is er onderling meer inzicht, begrip en respect ontstaan;
Weten jullie hoe je de processen binnen jullie team kunt beïnvloeden en optimaliseren;
Kunnen jullie beter en met meer plezier samenwerken;
Zijn jullie als team in staat beter te presteren, met plezier.

Direct informatie aanvragen

Naam*

E-mailadres of telefoonnummer*

Eventuele opmerkingen

Bekijk ook deze mogelijkheden

Speciaal voor teams

Bij onze trainingen, speciaal geselecteerd voor teams, staat jouw team centraal. We kijken naar de uitdagingen en stemmen daar het trainingsaanbod op af.

Speciaal voor managers

Hoe leid jij een verandering en hoe ga je ermee om als medewerkers weerstand vertonen? Onze trainingen, speciaal geselecteerd voor management, helpen je op weg.

Liever individueel?

Wij bieden onze trainingen ook in (online) workshops aan. Zo kun jij je inschrijven op een datum die jou past.

Anderen over Interactie Trainingen

Bedrijven die je voorgingen

Online zijn wij net zo gek van interactie!
Alle trainingen die je op onze website ziet, kunnen wij zowel op locatie (als dit mogelijk is in verband met de vereiste coronamaatregelen) als online aanbieden. Ook verzorgen wij hybride trainingen (een mix van trainingsmomenten op locatie én online). Hoe kunnen we jou het beste op weg helpen?
Oké!