De kracht van optimisme

 • Ervaar het effect van een optimistische kijk op verschillende situaties;
  Ervaar het effect van een optimistische kijk op verschillende situaties;
 • Raak bewust van waar je naartoe wilt en weet hoe je daar kunt komen;
  Raak bewust van waar je naartoe wilt en weet hoe je daar kunt komen;
 • Weet hoe je bij tegenslag weer op moet staan;
  Weet hoe je bij tegenslag weer op moet staan;
 • Heb vertrouwen in jezelf dat jij een bepaalde taak goed kunt uitvoeren.
  Heb vertrouwen in jezelf dat jij een bepaalde taak goed kunt uitvoeren.
Informatie aanvragen

Maak van jouw halflege glas een halfvol glas!

Ben je een aanhanger van het Cruijffiaanse motto ‘iedere nadeel heb z’n voordeel’? Of zie je juist snel allerlei beren op de weg? In dat laatste geval, goed nieuws: optimisme kun je leren!

Als je optimistisch in het leven staat, ga je uit van een goede afloop in verschillende situaties. Je hebt een positieve kijk. Dat betekent niet dat je geen negatieve dingen meemaakt. Maar wel dat je op een bepaalde manier naar situaties kijkt – wat heel bepalend voor jouw effectiviteit en gevoel van tevredenheid is. Daarnaast trekt optimisme aan. Genoeg reden om hiermee aan de slag te gaan!

Wat gaan we precies doen?

De positieve psychologie is een stroming die de focus legt op dat wat er goed gaat. Wat kunnen we bijvoorbeeld leren van mensen die excelleren of gelukkig zijn? Deze training sluit hierbij aan en kijkt naar de aspecten die het leven en werk waard maken.We gaan in deze training aan de slag met ‘psychologisch kapitaal’, een theorie die Luthans ontwikkelde. Hij beschrijft positieve psychologische capaciteiten die zorgen voor betere prestaties, namelijk: optimisme, hoop, veerkracht en zelf-effectiviteit. Deze capaciteiten staan tijdens deze training centraal en zijn, blijkt uit onderzoek, goed aan te leren. Oefenen dus!Daarnaast gaan we aan de slag met peptalks, waarbij je leert om je innerlijke criticus uit te zetten. We richten ons op positief visualiseren, waarbij je visualiseert waar jij naartoe wilt en hoe je hier gaat komen. Ook gaan we aan de slag met creatieve denktechnieken, zoals de techniek ‘omdenken’, die aansluiten bij een positieve mindset. Vanuit deze positieve benadering kom je tot betere oplossingen, besluiten en prestaties. En bovenal helpt het jou om een gevoel van tevredenheid te ervaren.Ontdek wat dit onderwerp voor jou kan betekenen binnen een verdiepende training (2 dagen) of laagdrempelige workshop (1 dag/1 dagdeel).

Kom interactie!

Zin om interactie te komen? Kijk eerst nog even rond op interactietrainingen.nl of vraag direct deze training aan via onderstaand formulier.

Dit heb je bereikt na de training

Na de training:
Kun je beter focussen op dat wat goed gaat in je werk en in je leven;
Ervaar je meer tevredenheid en kom je tot betere prestaties;
Heb je vertrouwen in jezelf dat je dat wat je doet, goed doet;
Weet je om te gaan met tegenslagen;
Weet je waar je naartoe wilt en hoe je daar gaat komen.

Direct informatie aanvragen

Naam*

E-mailadres of telefoonnummer*

Eventuele opmerkingen


Bekijk ook deze mogelijkheden

Speciaal voor teams

Bij onze trainingen, speciaal geselecteerd voor teams, staat jouw team centraal. We kijken naar de uitdagingen en stemmen daar het trainingsaanbod op af.

Speciaal voor managers

Hoe leid jij een verandering en hoe ga je ermee om als medewerkers weerstand vertonen? Onze trainingen, speciaal geselecteerd voor management, helpen je op weg.

Liever individueel?

Wij bieden onze trainingen ook in (online) workshops aan. Zo kun jij je inschrijven op een datum die jou past.

Anderen over Interactie Trainingen

Bedrijven die je voorgingen

Online zijn wij net zo gek van interactie!
Alle trainingen die je op onze website ziet, kunnen wij zowel op locatie (als dit mogelijk is in verband met de vereiste coronamaatregelen) als online aanbieden. Ook verzorgen wij hybride trainingen (een mix van trainingsmomenten op locatie én online). Hoe kunnen we jou het beste op weg helpen?
Oké!