Omgaan met weerstand

 • Leer mensen enthousiast mee te nemen in een verandering;
  Leer mensen enthousiast mee te nemen in een verandering;
 • Ontdek dat weerstand ook informatie is;
  Ontdek dat weerstand ook informatie is;
 • Ervaar hoe het is om anderen te kunnen beïnvloeden;
  Ervaar hoe het is om anderen te kunnen beïnvloeden;
 • Ontdek hoe je een blijvende, effectieve verandering kunt creëren.
  Ontdek hoe je een blijvende, effectieve verandering kunt creëren.
Informatie aanvragen

Zet weerstand naar je hand

‘De enige constante is verandering’, zei de Griekse filosoof Heraclitus ooit. En zo is het ook. Zoals het leven altijd in beweging is, zo zijn organisaties dat ook. Managers doen altijd hun best om de veranderingen binnen hun organisatie in zo goed mogelijke banen te leiden. Ze zijn altijd op zoek naar manieren om deze processen binnen hun organisatie effectiever en efficiënter te maken. Maak vaak is dit makkelijker gezegd dan gedaan.

Vaak zien medewerkers bijvoorbeeld het nut niet van verandering. ‘Het gaat toch goed op deze manier, waarom zouden we dat veranderen?’ Dit kun je vaak te horen krijgen. De wetenschap zegt bovendien dat 70% van alle verandertrajecten mislukt. Dat maakt veranderen knap lastig. Maar hoe kan jij tóch een effectieve verandering bewerkstelligen binnen jouw organisatie? En het beste omgaan met de weerstand die je in dit proces tegen gaat komen? Dat leer je in deze training!

Wat gaan we precies doen?

Tijdens deze training gaan we aan de slag met weerstand. Wat is weerstand precies en wat maakt dat mensen weerstand vertonen? Je leert inzien dat weerstand een normale reactie is, wanneer mensen het gevoel hebben dat ze moeten veranderen of veranderd worden. We leren te kijken naar de positieve kanten van weerstand en komen erachter welke waardevolle informatie er uit weerstand te halen valt.We nemen het huidige klimaat binnen jouw organisatie onder de loep. Als er weerstand is, hoe uit zich dan? Waar gaat de weerstand gauw over? Wat wordt er nu gedaan met weerstand?Daarnaast krijg je – met de interventiestrategie van onder andere Kotter en Schlesinger – praktische tips over hoe je om kunt gaan met weerstand op de werkvloer. Het zogenoemde WWK-model laat zien dat het belangrijk is dat de medewerkers die weerstand vertonen mede-eigenaar worden van de verandering.Dat doet dit model door de medewerkers te laten ‘weten’ wat de verandering is, door ze bijvoorbeeld te informeren over het doel en de spelregels van de verandering. Ook is het belangrijk om de verandering te ‘willen’, dus dat ze gemotiveerd aan de slag gaan met de verandering. Verder is het van belang dat de medewerkers de verandering ‘kunnen’, dus dat ze kennis en en middelen hebben om met de verandering om te gaan.Het punt waar mensen vaak tegen aanlopen als het aankomt op verandering, is dat anderen het niet willen. Je hoort misschien vaak: ‘vroeger was alles beter’. Daarom gaan we jou als manager leren jouw medewerkers te enthousiasmeren voor blijvende verandering. Hoe neem jij mensen mee? Hoe geef jij ruimte aan de medewerkers om de verandering te accepteren?Ontdek wat dit onderwerp voor jou kan betekenen binnen een verdiepende training (2 dagen) of laagdrempelige workshop (1 dag/1 dagdeel).

Kom interactie!

Zin om interactie te komen? Kijk eerst nog even rond op interactietrainingen.nl of vraag direct deze training aan via onderstaand formulier.

Dit heb je bereikt na de training

Na de training:
Begrijp je waar weerstand tegen verandering van medewerkers vandaan komt;
Ken je tools om hiermee om te gaan;
Weet je hoe je weerstand kunt voorkomen, maar ook kunt accepteren;
Zie je in dat weerstand niet alleen maar negatief is, maar ook positief kan zijn en veel waardevolle en nuttige informatie kan geven;
Kun je hierdoor de veranderprocessen blijvend binnen jouw organisatie succesvoller laten verlopen!

Direct informatie aanvragen

Naam*

E-mailadres of telefoonnummer*

Eventuele opmerkingen


Bekijk ook deze mogelijkheden

Speciaal voor teams

Bij onze trainingen, speciaal geselecteerd voor teams, staat jouw team centraal. We kijken naar de uitdagingen en stemmen daar het trainingsaanbod op af.

Speciaal voor managers

Hoe leid jij een verandering en hoe ga je ermee om als medewerkers weerstand vertonen? Onze trainingen, speciaal geselecteerd voor management, helpen je op weg.

Liever individueel?

Wij bieden onze trainingen ook in (online) workshops aan. Zo kun jij je inschrijven op een datum die jou past.

Anderen over Interactie Trainingen

Bedrijven die je voorgingen

Online zijn wij net zo gek van interactie!
Alle trainingen die je op onze website ziet, kunnen wij zowel op locatie (als dit mogelijk is in verband met de vereiste coronamaatregelen) als online aanbieden. Ook verzorgen wij hybride trainingen (een mix van trainingsmomenten op locatie én online). Hoe kunnen we jou het beste op weg helpen?
Oké!