Het mooie van intervisie

  • Ontdek hoe een intervisie in elkaar zit;
    Ontdek hoe een intervisie in elkaar zit;
  • Leer advies te kunnen geven aan collega’s;
    Leer advies te kunnen geven aan collega’s;
  • Zie hoe je samen problemen op kunt lossen.
    Zie hoe je samen problemen op kunt lossen.
Informatie aanvragen

Bundel jullie krachten om een vraagstuk beter op te lossen

Samen weet je meer dan alleen. Daarom kan het soms heel fijn zijn om jouw probleem te bespreken in een groep. Hoe kijken jouw collega’s hiernaar? Wat voor oplossingen zien zij? Misschien heb jij een blinde vlek en schijnen zij hun licht daarop, zodat je zelf ook weer een goede oplossing kunt zien.

In deze training ervaar je wat intervisie voor jouw werkzaamheden kan betekenen. Hoe heb je een goede intervisie met elkaar? Ervaar zelf hoe intervisie werkt en voor je kan werken. We gaan aan de slag met een eigen werkvoorval die we ter plekke ophalen in de training en leren elkaar vragen te stellen. Waar loop jij tegenaan in je werk, in contact met anderen? Raak met elkaar in gesprek, denk met elkaar mee, roddel legitiem en kom met elkaar tot gedegen adviezen voor jezelf en de ander die je direct de volgende dag op je werk kan toepassen!

Wat gaan we precies doen?

Ben je benieuwd wat intervisie voor jou en jouw werk kan betekenen? We laten je er graag kennis mee maken! In deze training ga je aan de slag met intervisie: een georganiseerd overleg met collega’s gericht op situaties waar je tegenaan loopt in je werk. Of je nu veel ervaring hebt met intervisie, of dit nog niet eerder gedaan hebt, in beide situaties is deze training passend. Omdat in intervisie iedereen zijn mening kan geven, maar niet zonder eerst goed te luisteren en goede vragen te stellen, kan je oplossingen aangereikt krijgen waar je zelf niet op zou komen en die van echte meerwaarde zijn voor jouw dagelijkse werkzaamheden. We gaan aan de slag met een casus waarin iedereen zich in herkent. Deze casus wordt onder de loep genomen. Op gestructureerde wijze, zoals dat hoort bij intervisie, gaan we met elkaar de diepte in op dit vraagstuk. We stellen vragen, zonder sturing en zonder advies. Dat is best lastig, want vaak heb je al ideeën hoe iets zou moeten zijn. Je advies stel je zo lang mogelijk uit, en geef je pas nadat je echt met elkaar in gesprek geraakt bent. Je wordt in dit proces optimaal gecoacht door de intervisie-begeleider. Je hebt de gelegenheid om legitiem te roddelen. Doel: met elkaar meedenken. Mooi is dat één persoon centraal staat, maar door met een ander intensief mee te denken denk je ook na over jezelf, want er zit vaak veel herkenbaarheid in, dus indirect geef je jezelf ook tips en adviezen. Een bijkomend doel is dat jij je de intervisie methodiek eigen maakt dat mocht je willen, je dit ook kan doen na deze training op de werkvloer, samen met je collega’s! Ontdek wat dit onderwerp voor jou kan betekenen binnen een verdiepende training (2 dagen) of laagdrempelige workshop (1 dag/1 dagdeel).

Kom interactie!

Zin om interactie te komen? Kijk eerst nog even rond op interactietrainingen.nl of vraag direct deze training aan via onderstaand formulier.

Dit heb je bereikt na de training

Na de training:
Je weet hoe een intervisie werkt en kan deze methodiek ook gebruiken in je eigen werk;
Je bent intensief in een vraagstuk gedoken;
Je maakt de kunst van het vragen stellen eigen;
Je leert wat een gedegen advies inhoudt;
Je geeft anderen en jezelf tips en adviezen om dat waar jij tegenaan loopt aan te gaan en op te lossen!

Direct informatie aanvragen

Voornaam (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

Eventuele opmerkingen (verplicht)

Bekijk ook deze mogelijkheden

Speciaal voor teams

Bij onze trainingen, speciaal geselecteerd voor teams, staat jouw team centraal. We kijken naar de uitdagingen en stemmen daar het trainingsaanbod op af.

Speciaal voor managers

Hoe leid jij een verandering en hoe ga je ermee om als medewerkers weerstand vertonen? Onze trainingen, speciaal geselecteerd voor management, helpen je op weg.

Liever individueel?

Wij bieden onze trainingen ook in (online) workshops aan. Zo kun jij je inschrijven op een datum die jou past.

Anderen over Interactie Trainingen

Bedrijven die je voorgingen

Online zijn wij net zo gek van interactie!
Alle trainingen die je op onze website ziet, kunnen wij zowel op locatie (als dit mogelijk is in verband met de vereiste coronamaatregelen) als online aanbieden. Ook verzorgen wij hybride trainingen (een mix van trainingsmomenten op locatie én online). Hoe kunnen we jou het beste op weg helpen?
Oké!