Het geheim van (interculturele) communicatie

  • Ontdek hoe je sociaal initiatief, (culturele) empathie en openmindedness kunt vergroten;
    Ontdek hoe je sociaal initiatief, (culturele) empathie en openmindedness kunt vergroten;
  • Leer effectiever (intercultureel) communiceren.
    Leer effectiever (intercultureel) communiceren.
Informatie aanvragen

Vind overeenkomsten tussen (culturele) verschillen, communiceer effectief met de ander!

Cliché, maar waar: iedereen is uniek. Soms kun je deze verschillen duidelijk zien en soms zijn ze minder goed te herkennen. Denk bijvoorbeeld aan iemands ras of geloofsovertuiging, maar ook aan competenties en persoonlijke voorkeuren.

Vaak gaat het omgaan met mensen die van je verschillen wel goed, maar soms is dit toch best nog wel lastig. Uit recent onderzoek blijkt ook dat je vaak efficiënter zou kunnen omgaan met mensen die anders zijn dan jij.

Hoe ga je dan om met diversiteit en bijvoorbeeld culturele verschillen? Hoe zorg je er nu voor dat je – ondanks verschillende (culturele) achtergronden – effectief kunt communiceren samen? Wat maakt interactie eigenlijk effectief en welk gedrag is hierin nodig?

Wat gaan we precies doen?

We zoeken antwoord op de vraag: hoe kun je op een effectieve manier met verschillende mensen omgaan? We kijken eerst naar diversiteit in zijn algemeenheid en gaan hierbij specifiek in op culturele diversiteit. Er zijn een aantal factoren die culture interactie effectief of minder effectief maken. Dit zijn sociaal initiatief, openmindedness en culturele empathie. Deze ‘voorspellers’ voor efficiënte (interculturele) interactie, zijn vaardigheden die je goed kunt aanleren. En daar gaan we dan ook mee aan de slag!Ontdek wat dit onderwerp voor jou kan betekenen binnen een verdiepende training (2 dagen) of laagdrempelige workshop (1 dag/1 dagdeel).

Kom interactie!

Zin om interactie te komen? Kijk eerst nog even rond op interactietrainingen.nl of vraag direct deze training aan via onderstaand formulier.

Dit heb je bereikt na de training

Na de training:
Ken je de drie belangrijkste factoren voor efficiënt (intercultureel) contact;
Kun je deze effectief toepassen in jouw interactie met allerlei verschillende mensen;
Ervaar je de meerwaarde van effectieve (interculturele) communicatie.

Direct informatie aanvragen

Naam*

E-mailadres of telefoonnummer*

Eventuele opmerkingen


Bekijk ook deze mogelijkheden

Speciaal voor teams

Bij onze trainingen, speciaal geselecteerd voor teams, staat jouw team centraal. We kijken naar de uitdagingen en stemmen daar het trainingsaanbod op af.

Speciaal voor managers

Hoe leid jij een verandering en hoe ga je ermee om als medewerkers weerstand vertonen? Onze trainingen, speciaal geselecteerd voor management, helpen je op weg.

Liever individueel?

Wij bieden onze trainingen ook in (online) workshops aan. Zo kun jij je inschrijven op een datum die jou past.

Anderen over Interactie Trainingen

Bedrijven die je voorgingen

Online zijn wij net zo gek van interactie!
Alle trainingen die je op onze website ziet, kunnen wij zowel op locatie (als dit mogelijk is in verband met de vereiste coronamaatregelen) als online aanbieden. Ook verzorgen wij hybride trainingen (een mix van trainingsmomenten op locatie én online). Hoe kunnen we jou het beste op weg helpen?
Oké!