Geweldloos communiceren

  • Leer wat geweldloze communicatie is;
    Leer wat geweldloze communicatie is;
  • Ontdek hoe je concreet en duidelijk onder woorden kunt brengen wat je wilt, terwijl je rekening houdt met de ander;
    Ontdek hoe je concreet en duidelijk onder woorden kunt brengen wat je wilt, terwijl je rekening houdt met de ander;
  • Leer oude gedragspatronen te doorbreken, zodat je je niet langer hoeft te verdedigen, terug hoeft te trekken of hoeft aan te vallen wanneer je te maken krijgt met kritiek of veroordeling.
    Leer oude gedragspatronen te doorbreken, zodat je je niet langer hoeft te verdedigen, terug hoeft te trekken of hoeft aan te vallen wanneer je te maken krijgt met kritiek of veroordeling.
Informatie aanvragen

Leer communiceren vanuit je hart!

Geweldloos communiceren? Dat klinkt misschien wat vreemd. Communicatie associeer je toch niet als iets dat gepaard gaat met geweld? Toch kunnen woorden kwetsend zijn en pijn en verwarring voorzaken, zowel bij anderen als bij onszelf.

Als je zonder ‘geweld’ communiceert, druk je jezelf eerlijk en helder uit en behandel je je gesprekspartner tegelijkertijd met respect en empathie.

In deze training willen we de vaardigheid geweldloos communiceren concreet en praktisch maken. Wat is de theorie achter geweldloze communicatie? Hoe communiceer je nu precies geweldloos? In welke situaties is het toepasbaar? Leer communiceren vanuit je hart!

Wat gaan we precies doen?

We gaan aan de slag met de vier elementen van het Geweldloze Communicatieproces van klinisch psycholoog Rosenberg. Deze vier elementen zijn: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek. Door dieper op elk van deze vier elementen in te gaan leer je je eerlijk uiten en empathisch te luisteren.Zo ga je inzien dat mensen in het dagelijks leven al snel een oordeel klaar hebben en dat dit geweldloos communiceren in de weg kan zitten. We besteden aandacht aan hoeveel invloed de manier waarop je iets communiceert heeft op de ander. En we maken daarin een directe koppeling naar de praktijk: hoe pas je de elementen van geweldloze communicatie toe in het dagelijks leven?Door oefeningen te doen, ga je inzien dat relatief kleine aanpassingen in jouw manier van communiceren, grote en positieve gevolgen kunnen hebben voor de ander - maar ook voor jezelf!Ontdek wat dit onderwerp voor jou kan betekenen binnen een verdiepende training (2 dagen) of laagdrempelige workshop (1 dag/1 dagdeel).

Kom interactie!

Zin om interactie te komen? Kijk eerst nog even rond op interactietrainingen.nl of vraag direct deze training aan via onderstaand formulier.

Dit heb je bereikt na de training

Na de training:
Weet je wat geweldloos communiceren is en hoe je dit kunt toepassen in privé-situaties én op de werkvloer;
Zie je in dat je door respect te geven ook de kans vergroot om respect terug te krijgen.

Direct informatie aanvragen

Naam*

E-mailadres of telefoonnummer*

Eventuele opmerkingen


Bekijk ook deze mogelijkheden

Speciaal voor teams

Bij onze trainingen, speciaal geselecteerd voor teams, staat jouw team centraal. We kijken naar de uitdagingen en stemmen daar het trainingsaanbod op af.

Speciaal voor managers

Hoe leid jij een verandering en hoe ga je ermee om als medewerkers weerstand vertonen? Onze trainingen, speciaal geselecteerd voor management, helpen je op weg.

Liever individueel?

Wij bieden onze trainingen ook in (online) workshops aan. Zo kun jij je inschrijven op een datum die jou past.

Anderen over Interactie Trainingen

Bedrijven die je voorgingen

Online zijn wij net zo gek van interactie!
Alle trainingen die je op onze website ziet, kunnen wij zowel op locatie (als dit mogelijk is in verband met de vereiste coronamaatregelen) als online aanbieden. Ook verzorgen wij hybride trainingen (een mix van trainingsmomenten op locatie én online). Hoe kunnen we jou het beste op weg helpen?
Oké!