Feedback geven en ontvangen

  • Ontdek hoe je op een veilige manier feedback kunt geven en ontvangen;
    Ontdek hoe je op een veilige manier feedback kunt geven en ontvangen;
  • Durf uit oude patronen te stappen;
    Durf uit oude patronen te stappen;
  • Ontdek hoe jij kunt helpen om een veilige werkomgeving te creëeren.
    Ontdek hoe jij kunt helpen om een veilige werkomgeving te creëeren.
Informatie aanvragen

Ontdek de meerwaarde van een veilige en positieve aanspreekcultuur

Vaak vinden we het makkelijker om over iemand te praten dan tegen iemand. Het kan namelijk heel spannend zijn om feedback te geven, uit angst voor hoe de ander dan reageert en wat dat dan weer met jou doet. Feedback ontvangen is vaak ook een dingetje. Dat terwijl je met feedback geven en ontvangen alleen maar kunt groeien – als mensen en als collega’s.

Ben jij benieuwd hoe jij een aandeel kunt spelen in het creëren van een positief werkklimaat, waarbij het veilig voelt om feedback te geven en te ontvangen? Dan is deze training heel waardevol voor jou.

Wat gaan we precies doen?

We kijken naar jouw houding ten opzichte van feedback geven en ontvangen. Hoe doe je dat nu, hoe voel je je daarbij en hoe wordt jouw eventuele feedback verwerkt en ontvangen? Wat zijn jouw gewoontes en wat zou je daarin willen veranderen in het aanspreken op gedrag?Bij feedback geven en ontvangen is je veilig voelen heel belangrijk. Dat jij voelt dat het oké is om een ander aan te spreken. Hoe zorg je voor zo’n klimaat?We duiken in jouw situatie, maar stippen ook bepaalde basisvoorwaarden aan. Waaronder het belang van een veilige sfeer creëren, waar mensen de ruimte voelen om te delen. En waarin jij de eerste stap durft te zetten. Daarnaast is het ook goed om duidelijke afspraken te maken onderling en elkaar de ruimte geven om te oefenen met het aanspreken op gedrag.Daarnaast ervaar je de voordelen van het op een opbouwende manier ontvangen en geven van feedback. We gaan aan de slag met diverse methodieken en tools op het gebied van anderen aanspreken en het geven van feedback. Daarnaast ervaar je dat het geven maar ook het ontvangen van feedback iets heel opbouwends kan zijn waar jij de rest van je (werk)leven iets aan kan hebben.Ontdek wat dit onderwerp voor jou kan betekenen binnen een verdiepende training (2 dagen) of laagdrempelige workshop (1 dag/1 dagdeel).

Kom interactie!

Zin om interactie te komen? Kijk eerst nog even rond op interactietrainingen.nl of vraag direct deze training aan via onderstaand formulier.

Dit heb je bereikt na de training

Na de training:
Weet je wat voor aanspreekcultuur er op dit moment op jouw werk heerst;
Ben je je (nog) bewust(er) van jouw relatie met feedback geven en ontvangen;
Zie je de meerwaarde van op een positieve manier feedback geven en ontvangen;
Weet je wat jouw bijdrage aan het creëren van een aanspreekcultuur kan zijn;
Durf je hierin de eerste stap(pen) te zetten.

Direct informatie aanvragen

Naam*

E-mailadres of telefoonnummer*

Eventuele opmerkingen


Bekijk ook deze mogelijkheden

Speciaal voor teams

Bij onze trainingen, speciaal geselecteerd voor teams, staat jouw team centraal. We kijken naar de uitdagingen en stemmen daar het trainingsaanbod op af.

Speciaal voor managers

Hoe leid jij een verandering en hoe ga je ermee om als medewerkers weerstand vertonen? Onze trainingen, speciaal geselecteerd voor management, helpen je op weg.

Liever individueel?

Wij bieden onze trainingen ook in (online) workshops aan. Zo kun jij je inschrijven op een datum die jou past.

Anderen over Interactie Trainingen

Bedrijven die je voorgingen

Online zijn wij net zo gek van interactie!
Alle trainingen die je op onze website ziet, kunnen wij zowel op locatie (als dit mogelijk is in verband met de vereiste coronamaatregelen) als online aanbieden. Ook verzorgen wij hybride trainingen (een mix van trainingsmomenten op locatie én online). Hoe kunnen we jou het beste op weg helpen?
Oké!