Een zelfsturend team - dat wérkt

 • Ontdek wat de ‘keys to success’ zijn van een zelfsturend team;
  Ontdek wat de ‘keys to success’ zijn van een zelfsturend team;
 • Word bewust van de invloed van het stellen van heldere doelen binnen jullie team;
  Word bewust van de invloed van het stellen van heldere doelen binnen jullie team;
 • Leer met elkaar verantwoordelijkheid in jullie werk te nemen en problemen samen optimaal op te lossen;
  Leer met elkaar verantwoordelijkheid in jullie werk te nemen en problemen samen optimaal op te lossen;
 • Leer sturen op eigen prestaties;
  Leer sturen op eigen prestaties;
 • Ga optimaal samenwerken en bereik gestelde doelen.
  Ga optimaal samenwerken en bereik gestelde doelen.
Informatie aanvragen

De ‘keys to success’ voor een optimaal werkend zelfsturend team

Een zelfsturend team: kan dat nou wél of níet goed werken? Je hoort steeds vaker over zelfsturende teams. En misschien hebben jullie er als team ook al mee geëxperimenteerd. Geen wonder, want in theorie is een zelfsturend team prachtig. Als team een opdracht krijgen, maar volledig vrij zijn om zelfstandig je doel te halen. Minder controle van een leidinggevende, minder leunen op structuren en regels. Mooi toch? Toch hoor je ook vaak genoeg dat zelfsturende teams niet werken, dat het een ‘mislukte hype is’.

Het goede nieuws is: een zelfsturend team kan wel degelijk prachtig werken. Niet alleen op papier, maar zeker ook in de praktijk. Dat bewijzen wij met deze training. Zijn jullie enthousiast over het ideaal achter een zelfsturend team, maar weten jullie niet hoe je dit succesvol kunt doen? Dan is deze training bedoeld voor jullie!

Wat gaan we precies doen?

Een team is vaak niet van de een op andere dag zelfsturend. Er komt een heel proces van zelforganisatie en praktische vaardigheden bij kijken. Hoe kunnen we deze inzichten zo inzetten, dat we van jullie team een succesvol zelfsturend team kunnen maken? Hierbij kijken we naar de uitdagingen van een zelfsturend team. Bijvoorbeeld een duidelijk missie, visie en strategie neerzetten. Want duidelijke afspraken zorgen voor motivatie binnen jullie team. En dat iedereen weet wie verantwoordelijk is voor wat. Hoe pakken jullie deze uitdagingen aan en zorgen jullie voor een gemotiveerd en verantwoordelijk team? We gaan ook kijken naar de effectiviteit van zelfstuderende teams. Wat maakt dat een zelfsturend team effectief is? Waar loopt jullie team tegenaan, waardoor jullie niet effectief kunnen werken? En hoe kunnen we dat verbeteren? We staan stil bij het fasemodel van teamontwikkeling. Deze theorie zegt dat een (nieuw) team door verschillende fasen gaat tijdens het maken van een opdracht. In welke fase zitten jullie als team? Wat is in deze fase belangrijk? Zijn de vorige fasen goed afgerond? Hoe gaan jullie nu verder? Ook kijken we naar naar de gezamenlijke doelen binnen jullie team en waar de talenten liggen. Welke doelen willen jullie als team bereiken? Welke talenten zijn er voor nodig om deze doelen te bereiken? Waar liggen die talenten eigenlijk, binnen jullie team? Ontdek wat dit onderwerp voor jou kan betekenen binnen een verdiepende training (2 dagen) of laagdrempelige workshop (1 dag/1 dagdeel).

Kom interactie!

Zin om interactie te komen? Kijk eerst nog even rond op interactietrainingen.nl of vraag direct deze training aan via onderstaand formulier.

Dit heb je bereikt na de training

Na de training:
Kennen jullie de factoren die ervoor zorgen dat jullie als team een succesvol zelfsturend team kunnen worden;
Hebben jullie een overzicht van alle talenten binnen jullie team en hoe jullie deze kunnen inzetten om de doelen van jullie team te behalen;
Zijn jullie je nog bewuster van de missie, visie en strategie die jullie willen hanteren en nastreven;
Zijn jullie in staat als team succesvol zelfsturend te werken. En daarmee op een fijnere, vooruitstrevendere manier mooie resultaten neer te zetten!

Direct informatie aanvragen

Naam*

E-mailadres of telefoonnummer*

Eventuele opmerkingen

Bekijk ook deze mogelijkheden

Speciaal voor teams

Bij onze trainingen, speciaal geselecteerd voor teams, staat jouw team centraal. We kijken naar de uitdagingen en stemmen daar het trainingsaanbod op af.

Speciaal voor managers

Hoe leid jij een verandering en hoe ga je ermee om als medewerkers weerstand vertonen? Onze trainingen, speciaal geselecteerd voor management, helpen je op weg.

Liever individueel?

Wij bieden onze trainingen ook in (online) workshops aan. Zo kun jij je inschrijven op een datum die jou past.

Anderen over Interactie Trainingen

Bedrijven die je voorgingen

Online zijn wij net zo gek van interactie!
Alle trainingen die je op onze website ziet, kunnen wij zowel op locatie (als dit mogelijk is in verband met de vereiste coronamaatregelen) als online aanbieden. Ook verzorgen wij hybride trainingen (een mix van trainingsmomenten op locatie én online). Hoe kunnen we jou het beste op weg helpen?
Oké!