Covey 2.0

  • Ontdek de theorie van Covey en hoe hij persoonlijk leiderschap ziet.
    Ontdek de theorie van Covey en hoe hij persoonlijk leiderschap ziet.
  • Leer welke eigenschappen bijdragen aan alles uit jezelf en je leven halen;
    Leer welke eigenschappen bijdragen aan alles uit jezelf en je leven halen;
  • Kom erachter hoe jij het maximale uit jezelf kunt halen.
    Kom erachter hoe jij het maximale uit jezelf kunt halen.
Informatie aanvragen

Ontdek met Covey de 2.0-versie van jezelf

Je kent ze waarschijnlijk wel: van die mensen die het beste uit zichzelf weten te halen. Mensen die zich altijd maar lijken te ontwikkelen, duidelijke doelen voor ogen hebben, weten wat ze willen, proactief zijn, zichzelf door en door lijken te kennen en altijd precies lijken te stoppen op het hoogtepunt.

Maar hoe werkt dit eigenlijk? Wat maakt dat deze mensen zoveel uit zichzelf en hun leven weten te halen? Stephen Covey – door veel mensen gezien als dé autoriteit op het gebied van persoonlijk leiderschap – heeft hier een hele duidelijke visie op. Met zijn beschreven gewoonten van succesvolle mensen als rode draad door deze training heen, ga jij ontdekken wat ervoor zorgt dat niet alleen anderen, maar ook jíj het beste uit jezelf gaat weten te halen!

Wat gaan we precies doen?

Wat zorgt ervoor dat iemand z’n volle potentie benut? Wat betekent succes voor jou? Tijdens deze training maken we kennis met de karakterkenmerken die ervoor zorgen dat je jezelf optimaal ontwikkelt. Aan de hand daarvan kijken we naar kenmerken daarvan die jij al bezit en factoren die jouw succes juist in de weg kunnen zitten. Je kijkt naar jezelf én naar de toekomst en ontdekt hoe je het maximale uit jezelf kunt halen.Tijdens deze training houden we – als liefhebbers en ervaringsdeskundigen van deze theorie – de gewoonten van Covey aan als leidraad. Covey beschrijft veel gewoonten die bijdragen aan succes, die we jou niet willen onthouden.Volgens zijn theorie begint het altijd bij jezelf. Covey’s 7 gewoonten kun je zien als een boom, waarbij de wortels bestaan uit drie gewoonten die gaan over het overwinnen van jezelf. Dat je de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen woorden en daden, bijvoorbeeld. Maar ook beginnen met het einddoel voor ogen, zodat je helderder weet waar je naartoe werkt. En beginnen met de dingen die voor jou de grootste prioriteit hebben.Het tweede niveau is gericht op het overwinnen van de omgeving. Hier horen ook 3 gewoontes bij: denken in win-win, eerst de ander begrijpen en synergie. Zo mag je beseffen dat een ander niet hoeft te verliezen als jij iets wint. Want van de mooiste dingen in het leven, zoals liefde en aandacht, is er genoeg om te delen. Ook is het belangrijk om de ander te begrijpen, zodat je situaties kunt bekijken vanuit een andere invalshoek. Volgens Covey komt het grootste deel van onze problemen voort uit miscommunicatie. Daarom is het belangrijk dat we elkaar echt begrijpen voordat we problemen op proberen te lossen. Verder is het creëren van synergie belangrijk. Tijdens een conflict bijvoorbeeld gaan voor de tussenweg, waar iedereen tevreden mee kan zijn.Tot slot is er nog een overkoepelende gewoonte, die voor zowel voor jou als individu als voor groepen geldt. En dat is: de zaag scherp houden. Oftewel: alles wat je geleerd hebt onderhouden en jezelf blijven vernieuwen. Dit geldt voor alle vier de dimensies van ons leven: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Deze alom geprezen theorie van Covey bestaat al lang, maar wij brengen ‘m naar het hier en nu. Bovendien verweven we ook andere waardevolle theorieën door de training heen. Wat kun jij uit deze visies meenemen? Durf jij de regie te pakken en kritisch te kijken naar je eigen gedrag? Ben jij er klaar voor om het maximale uit jezelf en jouw leven te halen?Maar wees gewaarschuwd: als je deze inzichten hebt opgedaan en de gewoonten van Covey eenmaal onder de knie hebt, sta je voortaan waarschijnlijk héél anders in het leven (zo hebben we het zelf tenminste ervaren)!Ontdek wat dit onderwerp voor jou kan betekenen binnen een verdiepende training (2 dagen) of laagdrempelige workshop (1 dag/1 dagdeel).

Kom interactie!

Zin om interactie te komen? Kijk eerst nog even rond op interactietrainingen.nl of vraag direct deze training aan via onderstaand formulier.

Dit heb je bereikt na de training

Na de training:
Weet je wat ervoor zorgt dat iemand het maximale uit zichzelf en het leven weet te halen;
Heb je een visie op wat bijdraagt aan succes;
Snap je de visie van Covey.
Weet je waar je naartoe wilt;
Kun je jezelf proactief opstellen;
Heb je zicht op hoe je jezelf verder kunt ontwikkelen.

Direct informatie aanvragen

Naam*

E-mailadres of telefoonnummer*

Eventuele opmerkingen


Bekijk ook deze mogelijkheden

Speciaal voor teams

Bij onze trainingen, speciaal geselecteerd voor teams, staat jouw team centraal. We kijken naar de uitdagingen en stemmen daar het trainingsaanbod op af.

Speciaal voor managers

Hoe leid jij een verandering en hoe ga je ermee om als medewerkers weerstand vertonen? Onze trainingen, speciaal geselecteerd voor management, helpen je op weg.

Liever individueel?

Wij bieden onze trainingen ook in (online) workshops aan. Zo kun jij je inschrijven op een datum die jou past.

Anderen over Interactie Trainingen

Bedrijven die je voorgingen

Online zijn wij net zo gek van interactie!
Alle trainingen die je op onze website ziet, kunnen wij zowel op locatie (als dit mogelijk is in verband met de vereiste coronamaatregelen) als online aanbieden. Ook verzorgen wij hybride trainingen (een mix van trainingsmomenten op locatie én online). Hoe kunnen we jou het beste op weg helpen?
Oké!