Positief omgaan met conflicten

 • Krijg inzicht in de aard van conflicten;
  Krijg inzicht in de aard van conflicten;
 • Maak kennis met verschillende conflicthanteringsstijlen;
  Maak kennis met verschillende conflicthanteringsstijlen;
 • Leer een goede stijl te hanteren die passend is in de interactie met de ander;
  Leer een goede stijl te hanteren die passend is in de interactie met de ander;
 • Leer je hierin te verplaatsen in de ander.
  Leer je hierin te verplaatsen in de ander.
Informatie aanvragen

Maak van een conflict een win-win-situatie

Conflicten zijn er in vele soorten en maten. Van dagelijkse meningsverschillen tot uit de hand gelopen familieruzies. Ze zijn niet altijd te vermijden en het kan soms knap ingewikkeld zijn hoe je nu het beste kunt reageren in dergelijke situatie.

Wat kun je er zelf aan doen dat een conflict niet escaleert? Dat de emoties eens niet de pan uitrijzen? Dat je – ondanks een verschil van mening, opvatting of wens tussen jou en de ander – samen tot een vreedzame oplossing komt? En hoe kun je de positieve effecten van conflicten benutten?

Wat gaan we precies doen?

We ontdekken wat de oorzaken van conflicten kunnen zijn en wat voor verschillende soorten conflicten er zijn. Wat zijn conflicten eigenlijk en hebben conflicten soms ook nut? In deze training ervaar jij hoe jij het liefst omgaat met conflicten en wat je daarin nog kunt leren. Waar vraagt de situatie om en wat kan jij doen om een conflict tot een goed einde te brengen?We gebruiken onder andere de Gordon-methode om praktische voorbeelden te geven: hoe kun jij het beste communiceren tijdens een conflict? En hoe kun je toewerken naar een oplossing waarin alle betrokken partijen zich kunnen vinden? We willen hierbij een win-win-situatie creëren. Alle nieuwe inzichten op het gebied van conflicthantering passeren de revue en leer je toe te passen in interactie met de ander.Ontdek wat dit onderwerp voor jou kan betekenen binnen een verdiepende training (2 dagen) of laagdrempelige workshop (1 dag/1 dagdeel).

Kom interactie!

Zin om interactie te komen? Kijk eerst nog even rond op interactietrainingen.nl of vraag direct deze training aan via onderstaand formulier.

Dit heb je bereikt na de training

Na de training:
Weet je hoe je op een juiste manier kunt handelen in conflictsituaties, zonder dat de emoties de overhand zullen nemen;
Kun je je eigen conflicthanteringsstijl herkennen en vanuit een passende stijl handelen. Je hebt daarin niet alleen je eigen doel voor ogen, maar leert ook om je doel los te laten en aan te sluiten op de ander;
Je kunt ook de positieve effecten van conflicten benutten.

Direct informatie aanvragen

Naam*

E-mailadres of telefoonnummer*

Eventuele opmerkingen


Bekijk ook deze mogelijkheden

Speciaal voor teams

Bij onze trainingen, speciaal geselecteerd voor teams, staat jouw team centraal. We kijken naar de uitdagingen en stemmen daar het trainingsaanbod op af.

Speciaal voor managers

Hoe leid jij een verandering en hoe ga je ermee om als medewerkers weerstand vertonen? Onze trainingen, speciaal geselecteerd voor management, helpen je op weg.

Liever individueel?

Wij bieden onze trainingen ook in (online) workshops aan. Zo kun jij je inschrijven op een datum die jou past.

Anderen over Interactie Trainingen

Bedrijven die je voorgingen

Online zijn wij net zo gek van interactie!
Alle trainingen die je op onze website ziet, kunnen wij zowel op locatie (als dit mogelijk is in verband met de vereiste coronamaatregelen) als online aanbieden. Ook verzorgen wij hybride trainingen (een mix van trainingsmomenten op locatie én online). Hoe kunnen we jou het beste op weg helpen?
Oké!