Coachend leidinggeven

 • Ontdek coachend leiderschap als vorm van leiderschap en jouw eigen kern en stijl hierin;
  Ontdek coachend leiderschap als vorm van leiderschap en jouw eigen kern en stijl hierin;
 • Krijg de behoeften van jouw medewerkers scherper;
  Krijg de behoeften van jouw medewerkers scherper;
 • Leer motiveren en inspireren;
  Leer motiveren en inspireren;
 • Leer jouw leiderschapsstijl aan te sluiten bij de ontwikkeling van jouw medewerkers;
  Leer jouw leiderschapsstijl aan te sluiten bij de ontwikkeling van jouw medewerkers;
 • Krijg inzicht in teams en teamvorming.
  Krijg inzicht in teams en teamvorming.
Informatie aanvragen

Want optimaal ontwikkelde en gemotiveerde medewerkers zorgen voor een optimaal resultaat

Eén van de belangrijkste taken die jij als manager hebt, is heldere doelen stellen en plannen voor de toekomst maken. Maar hoe bereik je deze doelen zonder gemotiveerde, vitale en gelukkige medewerkers, die zich goed voelen, zich persoonlijk ontwikkelen en op de juiste plek zitten?

Het beste uit je medewerkers halen en mensen optimaal coachen, is dan ook minstens zo belangrijk bij het kunnen halen van deze doelen.

In deze training is dit precies wat je leert: die mooie combinatie van doelen stellen en je mensen begeleiden om deze doelen te halen. Je word je hierbij (nog meer) bewust van wat je als coachend leidinggevende kunt doen of juist kunt laten. Maar ook hoe jouw natuurlijke eigenschappen, persoonlijkheid en kwaliteiten kunnen helpen bij het nemen van de leiding!

Wat gaan we precies doen?

Als manager ben je altijd op zoek naar kwaliteit, neem je beslissingen en zorg je ervoor dat iedereen binnen zijn afdeling zijn werk kan doen. Een coach heeft een wat andere focus: op de ontwikkeling van een persoon. Die let vooral op de ontwikkeling van mensen, kijkt wat deze ontwikkeling in de weg kan zitten en hoe je die ontwikkeling positief kunt stimuleren. Wat kunnen deze kwaliteiten van een coach toevoegen aan jouw rol als manager? Oftewel: hoe kun jij coachend leidinggeven?We kijken allereerst naar jouw kern. Wie ben jij als manager en waarom doe jij wat jij doet? Het kan zijn dat jij als manager in vaste patronen bent gevallen. Wat zijn die patronen? Hoe uiten die patronen zich? Zijn deze patronen effectief? We gaan weer terug naar jouw kern en je leert meer terug te gaan naar jouw authenticiteit. Wat maakt jou als manager uniek? Welke vaardigheden beheers jij? Hoe coachend ben jij richting jouw medewerkers? Hoe kun jij hen de gelegenheid bieden om talengericht te werken, te werken aan hun werkgeluk en duurzame inzetbaarheid? In hoeverre geef jij de ruimte om te ontwikkelen en te groeien? Hoe kun je dit strategisch doen?We kijken ook naar wat iemand überhaupt een goede leider maakt en wat jij hiervan kunt leren. Met het model van Quinn nemen we naar acht leiderschapsrollen onder de loep en ga je op zoek naar de leiderschapsrol die het beste bij jou past. Want waar ben jij als manager goed in? We gaan deze sterke vaardigheden nog meer versterken en de uitdagingen gaan we aan. Wat heb jij nodig om naast jouw medewerker te kunnen staan en hun optimaal te stimuleren in hun ontwikkeling? Je leert hierbij de STARR- en RET-methodiek.Ontdek wat dit onderwerp voor jou kan betekenen binnen een verdiepende training (2 dagen) of laagdrempelige workshop (1 dag/1 dagdeel).

Kom interactie!

Zin om interactie te komen? Kijk eerst nog even rond op interactietrainingen.nl of vraag direct deze training aan via onderstaand formulier.

Dit heb je bereikt na de training

Na de training:
Weet jij wie je bent als manager en wat jou uniek en een goede leider maakt;
Ben je je bewust van jouw leiderschapsrol;
Ben je je bewust van wat er nodig is om jou een coachend leidinggevende te maken, zodat jij groei en ontwikkeling mogelijk kunt maken;
Ben je in staat een werkklimaat te stimuleren waarin leren en ontwikkelen centraal staat en je dit strategisch kunt inzetten;
Kun je jouw team motiveren en inspireren;
Heb je - door te oefenen en ervaringen op te doen - kennis opgedaan die je direct in de praktijk kan toepassen;
Ben je steeds meer een coachend leidinggevende geworden!

Direct informatie aanvragen

Naam*

E-mailadres of telefoonnummer*

Eventuele opmerkingen


Bekijk ook deze mogelijkheden

Speciaal voor teams

Bij onze trainingen, speciaal geselecteerd voor teams, staat jouw team centraal. We kijken naar de uitdagingen en stemmen daar het trainingsaanbod op af.

Speciaal voor managers

Hoe leid jij een verandering en hoe ga je ermee om als medewerkers weerstand vertonen? Onze trainingen, speciaal geselecteerd voor management, helpen je op weg.

Liever individueel?

Wij bieden onze trainingen ook in (online) workshops aan. Zo kun jij je inschrijven op een datum die jou past.

Anderen over Interactie Trainingen

Bedrijven die je voorgingen

Online zijn wij net zo gek van interactie!
Alle trainingen die je op onze website ziet, kunnen wij zowel op locatie (als dit mogelijk is in verband met de vereiste coronamaatregelen) als online aanbieden. Ook verzorgen wij hybride trainingen (een mix van trainingsmomenten op locatie én online). Hoe kunnen we jou het beste op weg helpen?
Oké!