Authentiek leiderschap

  • Word bewust van jouw sterke en zwakke punten;
    Word bewust van jouw sterke en zwakke punten;
  • Leer jouw ego te vinden;
    Leer jouw ego te vinden;
  • Ontdek hoe jij met problemen op het werk omgaat.
    Ontdek hoe jij met problemen op het werk omgaat.
Informatie aanvragen

Werken vanuit jouw kern

Herken je je hierin? Je doet veel op de automatische piloot en hebt vooral de visie van je organisatie voor ogen. Hierdoor merk je dat je door je carrière heen de nodige authenticiteit bent verloren.

De visie van de plek waar je werkt is natuurlijk belangrijk, maar vanuit je eigen overtuigingen werken zorgt ervoor dat je tevreden aan het werk gaat. Hoe ziet die kern van jou er dan uit? Welke waarden vind jij belangrijk? En hoe handel je vanuit die waarden op de werkvloer? Dat leer je in deze training!

Wat gaan we precies doen?

We gaan kijken naar wat authenticiteit voor jou betekent. Er is namelijk niet één vast beeld van authenticiteit. Wie is volgens jou authentiek? Wat maakt deze persoon authentiek? Welke van deze eigenschappen bezit jij en welke vormen uitdagingen voor jou?Authentiek zijn als leider is belangrijk, omdat authentieke leiders duidelijk hebben wat hun sterke en zwakke plekken zijn, open en eerlijk zijn naar hun medewerkers en zelf verantwoordelijkheid nemen - tenzij iemand anders die moet hebben. Een authentieke manager weet dus welke taken hij kan doen en welke hij beter niet kan doen. En door daar naar te handelen, is een authentieke leider talentgericht aan het werken - wat weer zorgt voor de nodige motivatie en werkgeluk.Een open houding zorgt er bovendien voor dat er binnen de afdeling een gevoel van veiligheid en vertrouwen ontstaat, wat verbinding en motivatie stimuleert bij jouw medewerkers. Zelf verantwoordelijkheid nemen leidt er toe dat taken niet blijven liggen en dat zorgt weer voor minder stress. Hoe kan jij dit bereiken? Meer motivatie, ontspannenheid en vertrouwen? Voor jezelf én je medewerkers?We gaan aan de slag met het 7-schillenmodel van authentiek leiderschap. We gaan alle schillen bij langs, om te kijken waar de blokkade voor jou ligt om een authentieke manager te zijn. Een paar van die schillen zijn: jouw omgeving, jouw gedrag, communicatieve vaardigheden, normen, ego, waarden en authenticiteit. Wat is jouw beeld over jouw medewerkers? Klopt dit beeld eigenlijk wel? Wat zijn jouw normen en hoe sturen deze normen jouw gedrag aan? Hoe aanwezig is jouw ego en wat zijn de voordelen van dit ego?Het woord ego kan misschien een beetje gek klinken. Ego heeft namelijk al gauw wat een negatieve lading. Maar in elk ego schuilt ook iets waardevols. Ego’s zijn overlevingsmechanismen die ervoor zorgen dat mensen een specifiek beeld van jou krijgen. Dat maakt jou authentiek. Want als mensen weten wie jij bent, kun je dat tonen. En maakt dat je authentiek!Het belangrijkste bij deze training is nog wel dat je leert hoe je vanuit je kern werkt. Wie ben jij als manager? Wat zijn jouw normen en waarden en hoe wil je dit terug zien komen op de werkvloer? Wat zijn jouw kernkwaliteiten en komen die goed tot uiting op dit moment?Ontdek wat dit onderwerp voor jou kan betekenen binnen een verdiepende training (2 dagen) of laagdrempelige workshop (1 dag/1 dagdeel).

Kom interactie!

Zin om interactie te komen? Kijk eerst nog even rond op interactietrainingen.nl of vraag direct deze training aan via onderstaand formulier.

Dit heb je bereikt na de training

Na de training:
Ben je je bewust van wat jou als mens en manager authentiek maakt;
Weet jij hoe je kan zorgen voor meer motivatie, ontspanning en vertrouwen - bij jezelf en je medewerkers;
Weet je wat jouw kern is en hoe je die kan uiten binnen jouw organisatie;
Zie jij in hoe jij een authentieke manager kunt zijn!

Direct informatie aanvragen

Naam*

E-mailadres of telefoonnummer*

Eventuele opmerkingen


Bekijk ook deze mogelijkheden

Speciaal voor teams

Bij onze trainingen, speciaal geselecteerd voor teams, staat jouw team centraal. We kijken naar de uitdagingen en stemmen daar het trainingsaanbod op af.

Speciaal voor managers

Hoe leid jij een verandering en hoe ga je ermee om als medewerkers weerstand vertonen? Onze trainingen, speciaal geselecteerd voor management, helpen je op weg.

Liever individueel?

Wij bieden onze trainingen ook in (online) workshops aan. Zo kun jij je inschrijven op een datum die jou past.

Anderen over Interactie Trainingen

Bedrijven die je voorgingen

Online zijn wij net zo gek van interactie!
Alle trainingen die je op onze website ziet, kunnen wij zowel op locatie (als dit mogelijk is in verband met de vereiste coronamaatregelen) als online aanbieden. Ook verzorgen wij hybride trainingen (een mix van trainingsmomenten op locatie én online). Hoe kunnen we jou het beste op weg helpen?
Oké!