header methode
Home Onze methode

Onze methode

Ambitieuze doelen vragen om een doordachte methode.
Onze methode rust op een stevig fundament met drie pijlers.

1
Leerdoel voor
medewerker- én
organisatiegroei

We koppelen individuele groei aan organisatiegroei en formuleren meetbare leerdoelen op beide niveaus. We sluiten direct aan op jullie praktijk en ambities.

2
Focus op
verandering
day-to-day’ gedrag

Als experts in psychologie en gedragsverandering weten we precies hoe mensen veranderen. Onze hele aanpak en didactiek sluit hierop aan.

3
Slimme
mix van
leerprikkels

We ontwerpen een ultieme mix van leerprikkels. We nemen de slimste didactische vormen en bereiden een maatwerkprogramma voor.

Blijvend effect op de werkvloer

Het resultaat van de drie pijlers?

Een prikkelende aanpak die medewerkers maximaal uitdaagt om te leren en te experimenteren met nieuw gedrag.
Tijdens het programma, en ook daarna op de werkvloer.

We ontwerpen speciaal voor jouw organisatie de juiste mix van leerprikkels waarmee we het leren verbreden én verdiepen en het leereffect versterken.

blokken
trainingsfoto interactie

Bewezen didactiek

Wij zijn experts psychologie en gedragsverandering. En dat merk je: onze trainingen hebben impact.

Deelnemers krijgen een leerervaring die op hun lijf en praktijk geschreven is. We stemmen de training niet alleen tijdens de voorbereiding af op de leerdoelen.

Ook tijdens elke sessie lezen wij de groep feilloos en gaan de dans aan met de deelnemers. Zo gaan we voor een onvergetelijke ervaring en blijvende groei.

Interactie. Samen blijven groeien.

Met onze prikkelende leerervaringen en unieke methode maken we blijvende groei waar voor jouw medewerkers en jouw organisatie.
Zo is de uitkomst altijd zeker:
Interactie = Samen blijven groeien.

Wij helpen je graag te bepalen welk maatwerkprogramma bij jouw groeiplannen past.

interactie loop gif

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe meer we weten over jouw vraag, hoe beter wij met je mee kunnen denken. Fijn als je daarom ook kort jouw vraag en eventueel telefoonnummer achterlaat. We gebruiken jouw gegevens alleen om jouw vraag te beantwoorden.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze 5
leerprincipes

In elke leerervaring staan vijf, psychologisch onderbouwde leerprincipes centraal.

1
De voordelen zien
De voordelen zien

De ‘what’s in it for me-vraag’ krijgt een glashelder antwoord.

2
Succeservaringen opdoen
Succeservaringen opdoen

Deelnemers krijgen de smaak te pakken door met succes te oefenen en te experimenteren.

3
Het echte werk centraal
Het echte werk centraal

Alles is afgestemd op de eigen praktijk van deelnemers.

4
Keuzes maken
Keuzes maken

We selecteren de vaardigheden waarmee deelnemers in de praktijk het verschil maken.

5
Interactie als sleutel
Interactie als sleutel

Sturen op een 1+1=3 effect. Synergie. Tussen leerstof en resultaat. Tussen trainers en deelnemers. Tussen medewerkers en organisatie.

header
whitepaper mockup

Zo haal je wél rendement uit trainingen

Wil je meer weten over onze methode en de resultaten? Download de whitepaper ‘Zo haal je wél rendement uit trainingen’.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontmoet onze trainers

kirsten transparant
Kirsten
marc transparant
Marc
mieke
Mieke
ingvild transparant
Ingvild
jos transparant
Jos
Lucan van Loenen
Luca
irene transparant
Irene
frank transparant
Frank
marjolein transparant
Marjolein
Milan
Milan
amber
Amber
joost transparant
Joost
 • Trainer
 • Toegepast psycholoog en management­wetenschapper
 • Gedragsspecialist en didacticus

Interactie staat voor trainingen met impact. Elke organisatie is uniek: daarom is elke training dat bij ons ook. Trainen is voor mij de interactie aangaan. De groep lezen, inspireren en samen ontdekken. Vanuit mijn liefde voor het vak breng ik graag mensen in beweging. Niet alleen tijdens de training, juist ook daarna. Mijn ultieme doel? Blijvende groei bereiken.

 • Trainer
 • Coach
 • Bedrijfswetenschapper

Hoe overwin je uitdagingen? Door te bewegen! Het is mijn baan de energie en inspiratie in mensen aan te wakkeren en in actie te komen. Het biedt hen een andere invalshoek op hun persoonlijke uitdagingen. Zo ontstaan de mooiste resultaten. Niet alleen in de training, maar juist ook daarna. Want de echte uitdagingen, die liggen op de werkvloer te wachten.

 • Trainer
 • Gedragsspecialist
 • Didacticus

In een goede training leer je maximaal over je eigen gedrag. Ik zorg als trainer voor de juiste afwisseling en interactie en weet deelnemers te raken. Altijd met de juiste toon door een kwinkslag en aansprekend verhaal. Zo bereik ik samen met deelnemers blijvende groei. Niet alleen voor henzelf, maar ook voor de organisatie.

 • Trainer
 • Expert body intelligence
 • Yogadocent

We hebben grote invloed op wie we zijn en wat we doen, veel meer dan we denken. In mijn trainingen leg ik de focus op groei door duurzame, lange termijn veranderingen van gedrag. In interactie met anderen onderzoeken deelnemers op een speelse manier hun persoonlijke invloed. Begrijp je die eenmaal? Dan is de basis gelegd om groeiresultaten te boeken.

 • Trainer
 • Coach
 • Bedrijfskundige

Mijn trainingen draaien om direct resultaat. Deelnemers brengen direct in de praktijk wat ze leren, aangemoedigd door een flinke dosis energie en oprechte aandacht. Ik probeer graag day-to-day gedrag uit door samen met deelnemers te experimenteren. Zo ontsluiten we het volledige potentieel dat al in deelnemers én de organisatie besloten ligt.

 • Trainingsacteur
 • Levend oefenmateriaal

Als acteur ben ik levend oefenmateriaal én de brug tussen theorie en praktijk. Als trainingsacteur zorg ik dat je in een veilige setting kan oefenen met lastig gedrag. Ik werk graag vanuit het contact met deelnemers. Ik prikkel en daag uit vanuit zorg voor de ander en zijn of haar leerproces. Ik sluit hierbij aan op de meest gangbare communicatiemodellen en theorieën.

 • Trainer
 • Coach
 • NLP Master

Groei ontstaat als deelnemers zich bewust worden van hun eigen processen en keuzes. Meer interactie met zichzelf leidt tot authentieke keuzes. Dit zorgt weer dat deelnemers hun volle potentieel inzetten en blijven groeien. Het is mijn expertise én passie dat te faciliteren.

 • Trainer
 • Teamcoach
 • Organisatiepsycholoog

De basis voor een training met rendement? Echt contact. In al mijn trainingen vormt dit de basis om samen te groeien. Ik breng zaken terug tot de essentie. Dit geeft duidelijkheid, is vaak verhelderend en soms confronterend. Ik zoek in interactie met de deelnemers altijd naar de juiste balans tussen veiligheid en spanning. Zo groeien ze snel, en het mooie is dat ze blijven groeien tot ver na de training.

 • Trainingsactrice
 • Uitvoerend theaterartiest

Als acteur ben ik levend oefenmateriaal én de schakel naar maximaal trainingsrendement. Een trainingsacteur is het hulpmiddel om de theorie meteen in praktijk te brengen. We experimenteren met day-to-day gedrag en technieken die deelnemers ook buiten de training kunnen en willen toepassen. Zo zien ze direct hoe ze nog effectiever kunnen zijn in Interactie met anderen.

 • Trainingsacteur
 • Levend oefenmateriaal

Als acteur ben ik levend oefenmateriaal en sluit ik met oprechte interesse, energiek en meedenkend aan bij de wensen van de deelnemer. Daardoor kan effectief gedrag op een positieve en toegankelijke manier onderzocht worden. Leuker werk is er niet!

 • Management assistent
 • Toegepast psycholoog

Samen groeien vraagt ook om werk achter de schermen. Daar ben ik dagelijks te vinden om aanvragen, (wetenschappelijk) research, evaluatie en alles daar tussenin te managen. Elke schakel in het proces is cruciaal voor de groei die we keer op keer bereiken samen met klanten. Mooi om de impact te zien van de trainingen en oefenlabs waar ik achter de schermen aan werk. Het day-to-day gedrag van deelnemers transformeert er echt door.’

 • Manusje van alles
 • Toegepast psycholoog

De man van de techniek, zo noemen ze mij bij Interactie Trainingen. Ik ondersteun bij interne en externe communicatie en lever zo mijn bijdrage aan blijvende groei. Daar word ik blij van!

cases bg

Organisaties die samen met ons groeien

Uitgestippeld groeipad

Ik heb nog niet eerder zo veel effect in de praktijk gezien van ingezette trainingen. Alle deelnemers zijn unaniem enthousiast over de trainingen en de manier waarop zij gegeven zijn. Ik zie directe verschillen in gesprekken op de werkvloer.

Laura Veth
Manager Informatievoorziening & ICT
Volledige groei-expeditie

Interactie is vanuit veel kennis en expertise in staat is om dit traject precies aan te laten sluiten op onze vraag en onze organisatie. Alle sessies worden door de groei-regisseur en trainer alert en energiek begeleid, vol interactie gericht op blijvend leren en ontwikkelen.

Swannet van Velzen
Programmamanager Organisatieontwikkeling en Teamleider Secretariaat Gemeente Midden-Groningen
Uitgestippeld groeipad

Door goed te luisteren bij de check-in naar de behoefte is Interactie erin geslaagd waardevolle en bovendien praktijkgerichte trainingen te verzorgen. De combinatie van theorie, humor en praktische handvaten hebben ervoor gezorgd dat de trainingen door alle deelnemers als zeer positief zijn ervaren.

Jarno Kroezen
Directeur Wonen
Uitgestippeld groeipad

Erg fijn hoe de trainingen op maat voor ons zijn gemaakt. Van tevoren hebben we uitgebreid afgestemd met de groei-regisseur en zijn we geadviseerd in de manier waarop de trainingen maximale impact hebben. De hand-outs van de training waren een mooi verzorgd cadeautje na de training en de DESC-methode voor feedback komt in bijna elke gesprek terug.

Louise van Veen
P&O Adviseur
Uitgestippeld groeipad

Ik ben heel tevreden met het maatwerk dat wordt geleverd. Een doordachte opzet op maat, met mooie resultaten. Collega’s zijn getriggerd om anders een gesprek in te gaan. Ook hebben ze de tools om het echt eens anders aan te pakken.

Janneke Huizeling
P&O Adviseur
Korte groeiboost

We zijn heel tevreden over de trainingen die Interactie op maat voor ons ontwikkeld en gegeven hebben. Zij hebben de trainingen prachtig laten aansluiten op wat wij belangrijk vinden waardoor alles wat geleerd is bijdraagt aan onze missie en visie.

Ite Smit
Coördinator Alliantie Academie
Korte groeiboost

Interactie beschikt over trainers die thuis zijn op een heel scala aan onderwerpen, zodat ik voor de invulling van bijeenkomsten die er echt toe doen, op hun enthousiaste en deskundige bijdrage kan rekenen.

Marianne van Wessel
Coördinator Events
Korte groeiboost

We hebben genoten als team van een middag bij interactie vol inspiratie. Bij de sessie met interactie hebben we op een laagdrempelige manier, elkaar als persoon beter leren kennen. Daarbij a.d.h.v. een jongleur het samenspel mogen ervaren, door gewoon iets leuks met elkaar te doen. Daar is de waarde van op kantoor samen komen weer sterk naar voren gekomen, waar we die behoefte een beetje verloren waren als team. Dank voor deze uitkomst en de inspiratie!

Richard de Boer
Teammanager
Korte groeiboost

We zijn op een prettige manier meegenomen in ons eigen denken, onze valkuilen en kwaliteiten. Daarmee hebben we de effectiviteit van het team versterkt en ook elkaars kwaliteiten duidelijk gemaakt. Bijzonder fijn was dat de trainer iedereen in zijn kracht wist te zetten en daar de nodige humor bij gebruikte waardoor ook moeilijke, meer persoonlijke onderwerpen aan de orde kwamen met een hechter team tot gevolg.

Ron Janssen
Directeur Stichting Welzijn Ouderen
Korte groeiboost

In de samenwerking met Interactie voel je echt een ‘samen’. Actief meedenken, snel kunnen schakelen, en echt voor een goed resultaat gaan typeert het voor mij.

Leonie Eshuis
Medewerker Organisatieontwikkeling
Korte groeiboost

De trainer had veel passie voor het vak en dat kwam zeker over in de gesprekken. Interactie heeft voor ons een proactieve training neergezet die volledig voldeed aan de verwachtingen van onze organisatie.

Carmen Nissen
HR Adviseur
Volledige groei-expeditie

De samenwerking met Interactie ervaar ik als zeer positief en prettig. De communicatie is altijd helder, duidelijk en persoonlijk.

Leontien Elvader
Coördinator HLTsamen

Klaar voor blijvende groei?

Leg ons jouw vraag voor per mail, telefoon of in een één op één call. Onze groei-experts zitten voor je klaar om mee te denken en je te inspireren met creatieve ideeën.

contact icon mail
Mail ons

We zijn altijd bereikbaar per e-mail en reageren binnen één werkdag.

info@interactietrainingen.nl
contact icon kalender
Prik een tijd

Eén op één sparren over jouw doel met onze groeiexperts.

Prik een tijd
contact icon telefoon
Bel ons

We zijn ma – vr van 9:00 – 17:00 uur telefonisch bereikbaar.

038 – 2022634