methode interactie trainingen
blur header methode
Home Onze methode

Onze methode

Ambitieuze leerdoelen vragen om een doordachte methode

Het doel wat jij wil bereiken is ambitieus. Dat zijn wij zelf ook, dus daarin vinden we elkaar sowieso. Met onze unieke methode maken we jullie ambities samen werkelijkheid. Onze methode rust op een stevig fundament met drie pijlers.

1
Leerdoel voor
medewerker- én
organisatiegroei

‘Zonder doel kun je niet scoren’, zo luid een bekend gezegde. En zo is het. Daarom koppelen we individuele groei aan organisatiegroei en formuleren we meetbare leerdoelen op beide niveaus. We sluiten dus direct aan op jullie eigen praktijk en ambities. Zo blijven we samen groeien en maken we het resultaat zichtbaar.

2
Focus op
verandering
day-to-day’ gedrag

Trainen is nooit een doel op zich voor ons. Wij werken aan een blijvende verandering in houding en gedrag. Als experts in psychologie en gedragsverandering weten we precies hoe mensen veranderen. Onze hele aanpak en didactiek sluit daarop aan.

3
Slimme
mix van
leerbouwstenen

We ontwikkelen een aanpak die naadloos aansluit op jullie praktijk. Dat vraagt vaak om een mix van leerbouwstenen. We nemen de slimste didactische vormen samen en bereiden een maatwerkprogramma voor. Zo leren jouw medewerkers maximaal.

Blijvend effect op de werkvloer

Het resultaat van de drie pijlers?

Een prikkelende aanpak die medewerkers maximaal uitdaagt om te leren en te experimenteren met nieuw gedrag.
Tijdens het programma, en ook daarna op de werkvloer.

We ontwerpen speciaal voor jouw organisatie de juiste mix waarmee we het leren verbreden én verdiepen en het leereffect versterken.

blokken
trainingsfoto interactie

Bewezen didactiek

Wij zijn experts psychologie en gedragsverandering. En dat merk je: onze leerbouwstenen hebben impact.

Deelnemers krijgen een leerervaring die op hun lijf en praktijk geschreven is. We stemmen de leerbouwstenen niet alleen tijdens de voorbereiding af op de leerdoelen.

Ook tijdens elke sessie lezen wij de groep feilloos en gaan de dans aan met de deelnemers. Zo gaan we voor een onvergetelijke ervaring en blijvende groei.

Interactie. Samen blijven groeien.

Met onze prikkelende leerervaringen en unieke methode maken we blijvende groei waar voor jouw medewerkers en jouw organisatie.
Zo is de uitkomst altijd zeker:
Interactie = Samen blijven groeien.

Wij helpen je graag te bepalen welk maatwerkprogramma bij jouw groeiplannen past.

interactie loop gif

Hoe meer we weten over jouw vraag, hoe beter wij met je mee kunnen denken. Fijn als je daarom ook kort jouw vraag en eventueel telefoonnummer achterlaat. We gebruiken jouw gegevens alleen om jouw vraag te beantwoorden.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze 5
leerprincipes

In elke leerbouwsteen staan vijf, psychologisch onderbouwde leerprincipes centraal.

1
De voordelen zien
De voordelen zien

De ‘what’s in it for me-vraag’ krijgt een glashelder antwoord.

2
Succeservaringen opdoen
Succeservaringen opdoen

Deelnemers krijgen de smaak te pakken door met succes te oefenen en te experimenteren.

3
Het echte werk centraal
Het echte werk centraal

Alles is afgestemd op de eigen praktijk van deelnemers.

4
Keuzes maken
Keuzes maken

We selecteren de vaardigheden waarmee deelnemers in de praktijk het verschil maken.

5
Interactie als sleutel
Interactie als sleutel

Sturen op een 1+1=3 effect. Synergie. Tussen leerstof en resultaat. Tussen trainers en deelnemers. Tussen medewerkers en organisatie.

header
whitepaper mockup
Zo haal je wél rendement uit trainingen

Wil je meer weten over onze methode en de resultaten? Download de whitepaper ‘Zo haal je wél rendement uit trainingen’.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ons team

kirsten transparant
Kirsten

Trainer en groei-regisseur

 • Toegepast psycholoog en management­wetenschapper
 • Gedrags­specialist en didacticus
 • 15 jaar werkzaam als trainer
Hoe overwin je uitdagingen? Door te bewegen! Het is mijn baan de energie en inspiratie in mensen aan te wakkeren en in actie te komen. Het biedt hen een andere invalshoek op hun persoonlijke uitdagingen. Zo ontstaan de mooiste resultaten. Niet alleen in de training, maar juist ook daarna. Want de echte uitdagingen, die liggen op de werkvloer te wachten.
marc transparant
Marc

Trainer en coach

 • Management trainer
 • Coach
 • Expert persoonlijke ontwikkeling
Ik houd ervan mensen in beweging te brengen. Voor mij is beweging actie en wanneer je samen in beweging komt ontstaat de mooiste interactie. Beweging die energie brengt om uitdagingen verder te onderzoeken en samen te blijven groeien.
mieke
Mieke

Trainer en groei-regisseur

 • Spreker, trainer en didactisch specialist
 • Groeipad ontwikkelaar
 • 17 jaar werkzaam als trainer
In een goede training leer je maximaal over eigen, effectief day-to-day gedrag. En dat alles terwijl de tijd voorbij vliegt. Ik zorg als trainer voor de juiste afwisseling en interactie en weet deelnemers te raken. Altijd met de juiste toon door een kwinkslag en aansprekend verhaal. Zo bereik ik samen met deelnemers blijvende groei. Niet alleen voor henzelf, maar ook voor de organisatie.
ingvild transparant
Ingvild

Trainer

 • Trainer, coach en yogadocent
 • 21 jaar ervaring
 • Expert body intelligence
We hebben grote invloed op wie we zijn en wat we doen, veel meer dan we denken. In mijn trainingen leg ik de focus op groei door duurzame, lange termijn veranderingen van gedrag. In interactie met anderen onderzoeken deelnemers op een speelse manier hun persoonlijke invloed. Begrijp je die eenmaal? Dan is de basis gelegd om groeiresultaten te boeken.
jos transparant
Jos

Trainer en groei-regisseur

 • Bedrijfskundige
 • 17 jaar werkzaam als trainer
 • Expert hybride werken
Mijn trainingen draaien om direct resultaat. Deelnemers brengen direct in de praktijk wat ze leren, aangemoedigd door een flinke dosis energie en oprechte aandacht. Ik probeer graag day-to-day gedrag uit door samen met deelnemers te experimenteren. Zo ontsluiten we het volledige potentieel dat al in deelnemers én de organisatie besloten ligt.
irene transparant
Irene

Trainer en coach

 • 15+ jaren trainingservaring
 • Expert gedragsverandering en coaching
 • NLP-trainer & master coach
Groei ontstaat als deelnemers zich bewust worden van hun eigen processen en keuzes. Meer interactie met zichzelf leidt tot authentieke keuzes. Dit zorgt weer dat deelnemers hun volle potentieel inzetten en blijven groeien. Het is mijn expertise én passie dat te faciliteren.
frank transparant
Frank

Trainer en coach

 • Organisatiepsycholoog
 • Teamcoach
 • Expert communicatie en samenwerking
De basis voor een training met rendement? Echt contact. In al mijn trainingen vormt dit de basis om samen te groeien. Ik breng zaken terug tot de essentie. Dit geeft duidelijkheid, is vaak verhelderend en soms confronterend. Ik zoek in interactie met de deelnemers altijd naar de juiste balans tussen veiligheid en spanning. Zo groeien ze snel, en het mooie is dat ze blijven groeien tot ver na de training.
marjolein transparant
Marjolein

Trainingsacteur

 • Levend oefenmateriaal
 • 15+ jaar trainingsactrice ervaring
 • Expert acteren in praktijksituaties
Als acteur ben ik levend oefenmateriaal én de schakel naar maximaal trainingsrendement. Een trainingsacteur is het hulpmiddel om de theorie meteen in praktijk te brengen. We experimenteren met day-to-day gedrag en technieken die deelnemers ook buiten de training kunnen en willen toepassen. Zo zien ze direct hoe ze nog effectiever kunnen zijn in Interactie met anderen.
amber
Amber

Management assistent

 • Toegepast psycholoog
 • Management assistent
 • Expert prestatie psychologie
Samen groeien vraagt ook om werk achter de schermen. Daar ben ik dagelijks te vinden om aanvragen, (wetenschappelijk) research, evaluatie en alles daar tussenin te managen. Elke schakel in het proces is cruciaal voor de groei die we keer op keer bereiken samen met klanten. Mooi om de impact te zien van de trainingen en oefenlabs waar ik achter de schermen aan werk. Het day-to-day gedrag van deelnemers transformeert er echt door.’
joost transparant
Joost

Manusje van alles

 • Toegepast psycholoog
 • Techniek en werk achter de schermen
 • Manusje van alles
De man van de techniek, zo noemen ze mij bij Interactie Trainingen. Ik ondersteun bij interne en externe communicatie en lever zo mijn bijdrage aan blijvende groei. Daar word ik blij van!
kirsten transparant
Kirsten

Trainer en groei-regisseur

marc transparant
Marc

Trainer en coach

mieke
Mieke

Trainer en groei-regisseur

ingvild transparant
Ingvild

Trainer

jos transparant
Jos

Trainer en groei-regisseur

irene transparant
Irene

Trainer en coach

frank transparant
Frank

Trainer en coach

marjolein transparant
Marjolein

Trainingsacteur

amber
Amber

Management assistent

joost transparant
Joost

Manusje van alles

cases bg

Organisaties die samen met ons groeien

Ik heb nog niet eerder zo veel effect in de praktijk gezien van ingezette trainingen. Alle deelnemers zijn unaniem enthousiast over de trainingen en de manier waarop zij gegeven zijn. Ik zie directe verschillen in gesprekken op de werkvloer.
Laura Veth
Manager Informatievoorziening & ICT
Interactie is vanuit veel kennis en expertise in staat is om dit traject precies aan te laten sluiten op onze vraag en onze organisatie. Alle sessies worden door de groei-regisseur en trainer alert en energiek begeleid, vol interactie gericht op blijvend leren en ontwikkelen.
Swannet van Velzen
Programmamanager Organisatieontwikkeling en Teamleider Secretariaat Gemeente Midden-Groningen
Door goed te luisteren bij de check-in naar de behoefte is Interactie erin geslaagd waardevolle en bovendien praktijkgerichte trainingen te verzorgen. De combinatie van theorie, humor en praktische handvaten hebben ervoor gezorgd dat de trainingen door alle deelnemers als zeer positief zijn ervaren.
Jarno Kroezen
Directeur Wonen
Erg fijn hoe de trainingen op maat voor ons zijn gemaakt. Van tevoren hebben we uitgebreid afgestemd met de groei-regisseur en zijn we geadviseerd in de manier waarop de trainingen maximale impact hebben. De hand-outs van de training waren een mooi verzorgd cadeautje na de training en de DESC-methode voor feedback komt in bijna elke gesprek terug.
Louise van Veen
P&O Adviseur
Ik ben heel tevreden met het maatwerk dat wordt geleverd. Een doordachte opzet op maat, met mooie resultaten. Collega’s zijn getriggerd om anders een gesprek in te gaan. Ook hebben ze de tools om het echt eens anders aan te pakken.
Janneke Huizeling
P&O Adviseur
We zijn heel tevreden over de trainingen die Interactie op maat voor ons ontwikkeld en gegeven hebben. Zij hebben de trainingen prachtig laten aansluiten op wat wij belangrijk vinden waardoor alles wat geleerd is bijdraagt aan onze missie en visie.
Ite Smit
Coördinator Alliantie Academie
Interactie beschikt over trainers die thuis zijn op een heel scala aan onderwerpen, zodat ik voor de invulling van bijeenkomsten die er echt toe doen, op hun enthousiaste en deskundige bijdrage kan rekenen.
Marianne van Wessel
Coördinator Events
In de samenwerking met Interactie voel je echt een ‘samen’. Actief meedenken, snel kunnen schakelen, en echt voor een goed resultaat gaan typeert het voor mij.
Leonie Eshuis
Medewerker Organisatieontwikkeling
De trainer had veel passie voor het vak en dat kwam zeker over in de gesprekken. Interactie heeft voor ons een proactieve training neergezet die volledig voldeed aan de verwachtingen van onze organisatie.
Carmen Nissen
HR Adviseur
De samenwerking met Interactie ervaar ik als zeer positief en prettig. De communicatie is altijd helder, duidelijk en persoonlijk.
Leontien Elvader
Coördinator HLTsamen
1 / 10
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
groei experts interactie
Samen ambities waarmaken?

Onze groei-experts inspireren je graag met creatieve ideeën. Leg ons jouw vraag voor en we nemen binnen een werkdag contact met je op.

groei experts interactie

Je hoort binnen een werkdag van ons.

Hoe meer we weten over jouw vraag, hoe beter wij met je mee kunnen denken. Fijn als je daarom ook kort jouw vraag en eventueel telefoonnummer achterlaat. We gebruiken jouw gegevens alleen om jouw vraag te beantwoorden.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.