header mobile klantcases
Home Stichting Welzijn Oudere

Klantcases

Al 10 jaar werken we samen met onze klanten aan blijvende groei voor medewerker en organisatie. Door heel Nederland, van profit tot non-profit, van MKB tot corporate. Laat je inspireren door hun ambities en onze unieke aanpak.

Getraind in een andere blik

Het MT van Stichting Welzijn Ouderen (SWO) in Spijkenisse was nog niet zo lang met elkaar op pad. Elk MT-lid had vooral focus op de eigen, primaire rol en minder op de gezamenlijke weg. SWO vroeg ons daarom om hen met een andere blik te laten kijken. Een ander en breder perspectief was namelijk nodig om goed te kunnen bewegen in het inhoudelijke en strategische krachtenveld waarin SWO opereert. De vraag was ook om op basis van het gedachtegoed van Covey naar de eigen invloed en rol te kijken.
korte groeiboost

Het ontwerp

We gingen de diepte in met de managers tijdens een trainingsdag. Vooraf vroegen we hen naar praktijkcasussen. Tijdens de training bespraken we het krachtenveld en specifieke uitdagingen en problemen die zorgden voor hobbels op het gezamenlijke pad. 

De leerbouwstenen

Tijdens de trainingsdag behandelden we drie thema’s:
Welke bril zet jij op?

Hoe kijk je: praktisch of vanuit de helicopterview? Hoe kun je breder kijken dan je eigen rol? Paradigmashift: verschillende brillen opzetten.

Je eigen invloed vergroten

Kijken naar jouw rol: waar ligt jouw invloed? Jouw rol in interactie met andere rollen.

Prioriteiten stellen

Waar stop jij je tijd en energie in? Hoe bepaal je wat daadwerkelijk belangrijk is?

De groeiresultaten

In de dagelijkse praktijk zijn de managers nu in staat om vanuit verschillende brillen naar een situatie te kijken. Ze hebben ervaren hoe ze hun invloed en beweegruimte vergroten. Hierdoor wordt de gezamenlijke weg van het MT steeds meer een egale weg waarop het soepel navigeren is. 

We zijn op een prettige manier meegenomen in ons eigen denken, onze valkuilen en kwaliteiten. Daarmee hebben we de effectiviteit van het team versterkt en ook elkaars kwaliteiten duidelijk gemaakt. Bijzonder fijn was dat de trainer iedereen in zijn kracht wist te zetten en daar de nodige humor bij gebruikte waardoor ook moeilijke, meer persoonlijke onderwerpen aan de orde kwamen met een hechter team tot gevolg.

Ron Janssen
Directeur Stichting Welzijn Ouderen
Samen ambities waarmaken?

Onze groei-experts denken graag met je mee over een prikkelende aanpak die maximaal uitdaagt.

trainers

Je hoort binnen een werkdag van ons.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe meer we weten over jouw vraag, hoe beter wij met je mee kunnen denken. Fijn als je daarom ook kort jouw vraag en eventueel telefoonnummer achterlaat. We gebruiken jouw gegevens alleen om jouw vraag te beantwoorden.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.