header mobile klantcases
Home SSH

Klantcases

Al 10 jaar werken we samen met onze klanten aan blijvende groei voor medewerker en organisatie. Door heel Nederland, van profit tot non-profit, van MKB tot corporate. Laat je inspireren door hun ambities en onze unieke aanpak.

Een goed ontwikkelgesprek voeren met opbouwende feedback en zelfreflectie

‘Het Goede Gesprek’ voeren. Met deze nieuwe gespreksmethode komt de traditionele HR-cyclus van functionerings- en beoordelingsgesprekken te vervallen. Daarvoor in de plaats hebben we ‘goede’ gesprekken met elkaar. De SSH geeft medewerkers en managers een handvat om hun professioneel functioneren verder te ontwikkelen. Het kompas wat daarvoor is ontwikkeld geeft richting aan hoe een goed gesprek kan gaan. Deze bestaat onder meer uit feedback en zelfreflectie. De vraag aan ons: Geef onze medewerkers direct toepasbare tools om goed beslagen ten ijs te komen.

korte groeiboost

Het groeipad

We stippelden een gelaagd groeipad uit met 3 trainingen. Kenmerkend voor dit groeipad:

  • Iedereen leerde dezelfde feedbacktaal spreken met een basistraining.
  • Verdieping op dynamiek en mindset in ontwikkelgesprekken.
  • Actief oefenen en experimenteren om succeservaringen op te doen.

De leerprikkels

We boden in 3 modules alle handvatten voor een goed gesprek volgens het kompas van SSH Utrecht,

Basistraining
Feedback geven & ontvangen

Basistraining voor hele organisatie. Iedereen sprak hierna dezelfde taal.

Verdiepende training
Communication is key

Welke dynamiek ontvouwt zich tijdens een gesprek?

Verdiepende training
Ontwikkel je Mindset

Feedback leren benaderen als kans om te groeien

De groeiresultaten

Medewerkers ervaarden groei van zowel hun mindset als gespreksvaardigheden. Ze zien feedback nu als een leerkans en kunnen die constructief geven en ontvangen. Binnen SSH maken de medewerkers nu optimaal gebruik van de tools die zij in handen hebben gekregen om het goede gesprek daadwerkelijk te voeren.

diagram ssh v2

Fijn hoe de trainingen op maat voor ons zijn gemaakt. Van tevoren is afgestemd met de groei-regisseur en zijn we geadviseerd in de manier waarop de trainingen maximale impact hebben: in vorm – live, hybride of digitaal -, duur, groepsgrootte en op inhoud natuurlijk. Het doel was dat onze medewerkers handvatten kregen voor het aangaan van een goed gesprek met hun manager. De trainers waren deskundig en met humor kom je bij SSH heel ver. De hand-outs van de training waren mooi verzorgd na de training en de DESC-methode komt in bijna elke gesprek binnen de SSH terug.

Louise van Veen
P&O Adviseur
Samen ambities waarmaken?

Onze groei-experts denken graag met je mee over een prikkelende aanpak die maximaal uitdaagt.

trainers

Je hoort binnen een werkdag van ons.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe meer we weten over jouw vraag, hoe beter wij met je mee kunnen denken. Fijn als je daarom ook kort jouw vraag en eventueel telefoonnummer achterlaat. We gebruiken jouw gegevens alleen om jouw vraag te beantwoorden.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.