header mobile klantcases
Home Haag wonen

Klantcases

Al 10 jaar werken we samen met onze klanten aan blijvende groei voor medewerker en organisatie. Door heel Nederland, van profit tot non-profit, van MKB tot corporate. Laat je inspireren door hun ambities en onze unieke aanpak.

Aansluiten bij de échte klantvraag met versterkte adviesvaardigheden

Wat is een organisatie zonder goed werkende systemen? Haag Wonen onderkende dit belang en had maar liefst 13 medewerkers die meldingen verzamelden en doorvertaalden naar acties. Aan ons de opdracht hun adviesvaardigheden en nieuwsgierigheid verder uit te bouwen. Zo konden zij nog beter afstemmen op de klant en wat die écht nodig heeft.

korte groeiboost

Het groeipad

We bewandelden een groeipad met verschillende leervormen en een duidelijke rode draad:

  • Vraagtechnieken voor de juiste informatie en een tevreden klant.
  • Eigenaarschap voor de vraag, niet het probleem.
  • Afwisseling van oefenen en experimenteren met praktijkervaring opdoen en reflectie via intervisie.

De leerprikkels

We combineerden verschillende leerprikkels voor een goed gesprek. Elk diende een eigen doel:

Prikkelen
Teaser opdracht en kick-off.

Met duidelijke link naar organisatiedoelstellingen.

Experimenteren
2 trainingen.

Alle handvatten voor een Goed Gesprek.

Reflecteren
Intervisie.

In subgroepen leren van elkaar en opgedane praktijkervaringen.

De groeiresultaten

100% van de deelnemers beoordeelde het traject goed of uitstekend en ervaarde de trainer en acteur positief of heel positief. Daarnaast heeft 100% van de deelnemers een persoonlijke groei doorgemaakt middels dit groeipad. Daarmee scoren de deelnemers nu gemiddeld een 8.0 op het voeren van het goede gesprek.

Ik heb nog niet eerder zo veel effect in de praktijk gezien van ingezette trainingen. Alle deelnemers zijn unaniem enthousiast over de trainingen en de manier waarop zij gegeven zijn. De directe feedback en het oefenen van de door de deelnemers ingebrachte casussen was voor iedereen leerzaam maar ook leuk en positief. Ik zie directe verschillen in gesprekken op de werkvloer, medewerkers zijn daadwerkelijk in staat betere gesprekken te voeren met elkaar en klanten. Ze zien ook dat hun nieuwe manier van (echt) luisteren ook effect heeft op de relatie en daarmee het resultaat. Interactie heeft iets gerealiseerd in de groep waar we jaren lang profijt van gaan hebben. En, deze samenwerking is nog maar het begin.

Laura Veth
Manager Informatievoorziening & ICT
Samen ambities waarmaken?

Onze groei-experts denken graag met je mee over een prikkelende aanpak die maximaal uitdaagt.

trainers

Je hoort binnen een werkdag van ons.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe meer we weten over jouw vraag, hoe beter wij met je mee kunnen denken. Fijn als je daarom ook kort jouw vraag en eventueel telefoonnummer achterlaat. We gebruiken jouw gegevens alleen om jouw vraag te beantwoorden.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.