header mobile klantcases
Home CNV

Klantcases

Al 10 jaar werken we samen met onze klanten aan blijvende groei voor medewerker en organisatie. Door heel Nederland, van profit tot non-profit, van MKB tot corporate. Laat je inspireren door hun ambities en onze unieke aanpak.

Interactieve lezing ‘Psychologische veiligheid’ op jaardag CNV Anders Actieven

Hoe zorg je ervoor dat je er weer bij hoort en je veilig voelt als je werkloos, arbeidsongeschikt of langdurig ziek bent? De sectorgroep Anders Actieven komt op voor de belangen van deze groep mensen. Op de jaardag stond o.a. het thema psychologische veiligheid centraal. Aan Interactie de vraag om expertise te delen over dit thema in een interactieve lezing.

korte groeiboost

Het ontwerp

Zowel vanuit persoonlijk- als organisatieperspectief hebben we de randvoorwaarden geschetst voor een psychologisch veilige omgeving. We zoomden ter plekke in op verschillende situaties van de leden. Daarbij werd zichtbaar wat psychologische veiligheid voor de leden betekent. En hoe belangrijk een veilig klimaat is als basis voor samenwerking en communicatie. 

De leerbouwstenen

Met verschillende werkvormen vertaalden we de theorie naar praktische tips voor psychologische veiligheid. We zoomden direct in op situaties van de leden.

Psychologische veiligheid

Wat is het, hoe werkt het en waar bestaat het uit?

Eigen inbreng

Hoe draag je zelf bij aan psychologische veiligheid op de werkvloer?

Open communicatie

Hoe ga je toch het gesprek aan als je je niet veilig voelt?

Verandering

Hoe kun je zelf een onveilige situatie veranderen in een veilige situatie?

De groeiresultaten

Door stil te staan bij het thema ‘psychologische veiligheid’ werden de leden zich gezien en gehoord. Daarnaast weten zij door de aangereikte praktische tools, hoe zij kunnen omgaan met psychologische (on)veiligheid.

Net zoals bij andere projecten waarin we samenwerken met Interactie (bijvoorbeeld scholing van vrijwilligers die workshops geven) waren de voorbereidende gesprekken voor deze interactieve lezing zeer to the point en prettig. Interactie weet direct de juiste vragen te stellen over doelgroep en gewenste inhoud. Zo werd ook deze lezing weer een groot succes en hebben we het gewenste resultaat bereikt. Voor volgende projecten werk ik graag weer samen, zodat we snel en kort schakelend tot een volgende waardevolle invulling van bijeenkomsten kunnen komen. Interactie beschikt over trainers beschikt die thuis zijn op een heel scala aan onderwerpen, zodat ik voor de invulling van bijeenkomsten die er echt toe doen, op hun enthousiaste en deskundige bijdrage kan rekenen.

Marianne van Wessel
Coördinator Events
Samen ambities waarmaken?

Onze groei-experts denken graag met je mee over een prikkelende aanpak die maximaal uitdaagt.

trainers

Je hoort binnen een werkdag van ons.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe meer we weten over jouw vraag, hoe beter wij met je mee kunnen denken. Fijn als je daarom ook kort jouw vraag en eventueel telefoonnummer achterlaat. We gebruiken jouw gegevens alleen om jouw vraag te beantwoorden.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.