header mobile klantcases
Home Bedrijfsvoeringsorganisatie West-Betuwe

Klantcases

Al 10 jaar werken we samen met onze klanten aan blijvende groei voor medewerker en organisatie. Door heel Nederland, van profit tot non-profit, van MKB tot corporate. Laat je inspireren door hun ambities en onze unieke aanpak.

Praktische training ‘Adviseren met impact’ met acteur

Als adviseur heb je een invloedrijke rol. De grens tussen gevraagd en ongevraagd advies is flinterdun. Het hechte team van adviseurs bij Bedrijfsvoeringsorganisatie West Betuwe (BWB) wil nog meer als businesspartner optreden. De vraag aan ons: Hoe kunnen we onze klanten op een positieve manier benaderen en zoveel mogelijk impact maken als adviseur?

korte groeiboost

Het ontwerp

Samen met het management, HR en een aantal adviseurs hebben we de leervragen opgehaald. Er was vooral behoefte aan praktische tips voor proactieve adviesvaardigheden. Daarom hebben we een programma gemaakt afgestemd op specifieke behoeftes van het team. In 8 trainingen gingen we met alle adviseurs aan de slag met voorbeelden uit de praktijk. Hierbij werden ze begeleid en uitgedaagd door een acteur.

De thema's

In iedere training hebben we de volgende vragen beantwoord:

Passend

Hoe pas je je advies aan op het type klant?

Proactief

Hoe geef je gevraagd en ongevraagd advies?

Beïnvloeding

Hoe vergroot je je invloed en daarmee ook je impact?

Overtuiging

Hoe overtuig je klanten op een positieve manier?

Weerstand

Hoe ga je om met weerstand op jouw advies?

De groeiresultaten

De adviseurs zagen weerstand vaak als iets negatiefs. Door meer begrip te tonen voor de weerstand en ernaar te luisteren zijn ze zich bewust van de mogelijkheden die het biedt. Vooral op de praktische benadering met acteur reageerden de adviseurs enthousiast. Dit maakte de tips direct toepasbaar in hun eigen praktijk

diagram west betuwe v2

Vanuit de organisatie BWB hebben we gekozen voor Interactie vanwege het prettige contact voorafgaand aan de training. De trainer had veel passie voor het vak en dat kwam zeker over in de gesprekken. Daarnaast kon de trainer goed achterhalen waar onze behoefte lag en heeft voor ons een proactieve training neergezet die volledig voldeed aan de verwachtingen van onze organisatie. Vanuit de medewerkers hebben we zeer positieve reacties ontvangen. Wat ze vooral meenemen zijn de tips en tricks die ze direct blijvend kunnen toepassen in hun werk.

Carmen Nissen
HR Adviseur
Samen ambities waarmaken?

Onze groei-experts denken graag met je mee over een prikkelende aanpak die maximaal uitdaagt.

trainers

Je hoort binnen een werkdag van ons.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe meer we weten over jouw vraag, hoe beter wij met je mee kunnen denken. Fijn als je daarom ook kort jouw vraag en eventueel telefoonnummer achterlaat. We gebruiken jouw gegevens alleen om jouw vraag te beantwoorden.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.